Posted in Optimum Health, tsunamishaklee, Vitamin

I like hot stuffs!

I like hot stuffs! Haaa…kalau cili adalah dalam keluarga sayur maka ayen memang peminat cili tegar. Segala jenis cili ayen suka. Cakap aje cili merah, cili hijau, cili padi burung, cili padi akar, cili padi kampung, capsicum, jalapeno. Semua sedap. Kalau makan tak ada kick rasa pedas macam tak lengkap rasanye. Ulam cecah sambal belacan cili padi burung perrgggg terangkat. Makan pula dengan nasi panas ya allah mak mertua lalu belakang memang tak sedar uolss..

Si merah yang memikat hati
Si merah yang memikat hati

Continue reading “I like hot stuffs!”

Advertisements
Posted in Vitamin

Jangan Samakan Shaklee dengan Ubat di Farmasi

herbal-natural-supplements1

Ramai orang ‘treat’ vitamin Shaklee ni macam UBAT. Sebab bila orang sakit ambil vitamin Shaklee, mereka jadi makin sihat & masalah kesihatan pun terasa sembuh. Sebab tu, bila masalah kesihatan dah pulih, dah tak nak teruskan ambil dah. Lepas tu, ramai yg canang sana sini, “si polan si polan tu sembuh sebab makan Shaklee”. Lepas tu pulak, bila tak berkesan kat diri sendiri, mula la rasa “tipu je la Shaklee ni.” Atau “aku tak sesuaila makan Shaklee ni”.

Continue reading “Jangan Samakan Shaklee dengan Ubat di Farmasi”