Posted in Set Resdung, Testimoni

Dek Kerana Takut Hilang Hidung Aku Tekad Mencari Penawarnya

Accchummmmmm!!!! Achummmmm!!! Bersin tak berhenti terutama waktu pagi. Terasa bergegar gegendang telinga. Bila serangan bersin dah bermula susah nak berhenti. Berair mata, hidung semua. Perit rasanya betul tak? Boleh hilang mood seharian.

Tapi macam mana nak tahu kita ada resdung? Resdung tu macam mana ye? Jom kita berkenalan dulu dengan simptom-simptom resdung sebelum kita cari penawarnya.

Continue reading “Dek Kerana Takut Hilang Hidung Aku Tekad Mencari Penawarnya”

Advertisements
Posted in Set Kulit, Testimoni

Dahulu Kulit Muka Berjerawat, Kini Cantik dan Mulus. Nak Tahu Apa Rahsianya?

Masalah muka berjerawat memang menjadi masalah popular bagi wanita. Biasanya masalah jerawat dikaitkan dengan masalah hormon yang tidak stabil, stress, diet pemakanan yang tidak seimbang dan udara sekitar yang kotor. Kadang dah cuba produk bermacam-macam tapi masalah jerawat tetap ada. Tapi jangan give up adik-adik semua. Insyallah setiap masalah ada solusinya. Nak tahu apa rahsia Sis Farah Wahida untuk bebas dari masalah kulit muka berjerawat. Jom baca kisah kali ini.

Continue reading “Dahulu Kulit Muka Berjerawat, Kini Cantik dan Mulus. Nak Tahu Apa Rahsianya?”

Posted in Set Imun Booster, Set Ulser, Testimoni

Adoi! Sakitnya Kalau Terkena Ulser Mulut. Apa Wanita Ini Lakukan Untuk Bebas Daripada Kesakitan Yang Dialami

Assalamualaikum..Salam Sejahtera. Ada antara uols yang sering terkena ulser di mulut? Perit..sakit..kadang kala boleh merosakkan mood. Mana taknya, mulut sakit nak makan susah perut pula lapar, nak bercakap susah. Asyik nak marah je. Kadang nak telan air pon sampai berair air mata. Jika uols sering mengalami masalah ini apa kata uols baca kisah Puan Wan Norasiah Wan Mohd Nor ini. Apa rahsia beliau yang yang dulu sering terkena Ulser Mulut setiap bulan kini mampu tersenyum. Tiada lagi masalah ulser di mulut.

Continue reading “Adoi! Sakitnya Kalau Terkena Ulser Mulut. Apa Wanita Ini Lakukan Untuk Bebas Daripada Kesakitan Yang Dialami”

Posted in Optimum Health, Testimoni, Vitamin

Derita Sakit Tumit Berakhir Selepas Amalkan Supplement Shaklee

 

Ada tak di kalangan anda yang pernah merasa sakit sangat di bahagian tumit. Lebih-lebih lagi pada waktu pagi. Nak memijak lantai untuk ke bilik air pon dah terasa seksa, hanya Allah sahaja yang tahu. Kalau lawan lumba lari dengan kura-kura pon “confirm” kalah mati.

Kali ini jom kita baca kisah dari Pn. Nadia Ezdanie Norazman yang menderita sakit tumit.  Beliau terpaksa menelan painkiller untuk menahan kesakitan yang ditanggung malah kesakitan yang dialami mengganggu hobi beliau yang suka melancong. Jom kita soroti kisah kali ini.

Continue reading “Derita Sakit Tumit Berakhir Selepas Amalkan Supplement Shaklee”

Posted in Set Ibu Mengandung, Uncategorized

Ada Cyst Ketika Mengandung. Igauan Ngeri Buat Bakal Ibu

cyst

Seorang ibu muda luluh hatinya bila mengetahui kandungannya ada cyst. Alhamdullilah walau baby dalam keadaan baik ibu mana yang tidak akan risau betul tak? Inilah berita baru yang Ayen terima dari salah seorang kenalan rapat. Scan mahu mengintai “si kecil” yang sedang lena tiba-tiba doktor baru “discovered” ada cyst yang agak besar turut sama membesar di dalam rahim. Masyallah dugaan berat buat ibu muda ini. Sedih sangat. Ayen anggap kenalan rapat ni macam adik sendiri. Apa yang boleh ayen buat hanyalah nasihatkannya bersabar banyak-banyak dengan dugaan ini. Berdoa dengan allah yang esa agar baby sihat sentiasa dilindungi dan tidak putus harapan untuk berikhtiar.

Continue reading “Ada Cyst Ketika Mengandung. Igauan Ngeri Buat Bakal Ibu”

Posted in Set Kulit, Testimoni

Natural Beauty! Tak Perlu Make up Dah!

kulit-cantik-tanpa-mekap

Kali ini Ayen nak kongsikan pengalaman seorang pengguna Shaklee yang sangat berpuashati setelah mengamal Vitamin C, Vitamin B Complex, Vitamin E dan ESP. Vitamin untuk kulit cantik ini memang sangat terkenal, ramai yang berpuas hati dengan apa yang mereka makan kerana bukan sahaja mereka mendapat kulit yang bersih tanpa cela, kesihatan mereka juga lebih baik, badan cergas, kurang demam dan selsema dan sentiasa bersemangat menjalani rutin harian.

Continue reading “Natural Beauty! Tak Perlu Make up Dah!”

Posted in Optimum Health, tsunamishaklee, Vitamin

KampungMu KampungKu Jua

Ayen memang takda kampung. Jadi kalau balik kampung memang merujuk kepada kampung suamilah di Slim River. Terpaksalah menumpang kampung orang. Maklumla kita dok keyell…hihi. Menetap di kawasan perumahan teres yang serba sederhana. Tapi kawasan rumah dah macam kampung sebab rata2 yang tinggal di sini adalah generasi ibubapa. So anak2 mereka ni akan berkunjung jengah ayah mak apabila hujung minggu atau cuti perayaan. Parking? Memang penuh kiri kanan jalan. Meriah je rase.

Setiap kali balik kampung, ayen memang macam over excited sket sebab ayen suka suasana sepanjang perjalanan ke kampung tu. Bila tengok pokok, permandangan tepi jalan lagi2 kalau balik awal pagi macam lepas subuh ke best tau kene angin pagi. Segar je rasa.

kampung-halaman-sejati

Continue reading “KampungMu KampungKu Jua”

Posted in Set Imun Booster

Kisah Hujan, Sampan, Berudu dan Kasut Basah

15267609_1367917649909664_7942257275407271662_n

Masa zaman kanak-kanak dulu bila hujan turun memang syok sangat. Dalam kepala ni dah terbayang aktiviti-aktiviti best. Kalau kat umah bila guruh bunyi saja ayen dengan jiran sebelah dah standby buat sampan guna kertas buku sekolah kotak-kotak tu. Agak kalau nak besar gila sampan pakai je kertas surat khabar. Hahaa. Main la kat longkang tepi rumah. Tangok la sampan sape laju. Kadang ade yg karam tak sempat nak beraksi…hahaha.

Continue reading “Kisah Hujan, Sampan, Berudu dan Kasut Basah”

Posted in Set Rambut Cantik

Tips Rambut Lebat Bak Supermodel Walau Lepas Bersalin

Rambut ibarat mahkota tidak mengira jantina lelaki atau perempuan. Free hair atau berhijab rambut tetap penting untuk dijaga.  Rambut merupakan suatu anugerah berharga yang penting. Rambut membuat wajah seseorang menjadi lebih menarik dan berseri. Malah confident level kita akan meningkat kalau kita mempunyai rambut yang terurus, sihat dan menarik. Masalah rambut gugur, nipis atau botak menjadi satu masalah yang sangat merisaukan. Tambahan pula cuaca panas dan pemakanan merosakkan struktur hormon dan enzim dalam badan menjadikan rambut kita gugur dan tidak bersinar.

potongan-rambut-cantik-wanita-muka-kotak

Continue reading “Tips Rambut Lebat Bak Supermodel Walau Lepas Bersalin”