Dek Kerana Takut Hilang Hidung Aku Tekad Mencari Penawarnya

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 25: NORHAFIZAH ZAMRI

.

Nama saya Nurhafizah Zamri . Saya berumur 29 tahun dan sebagai surirumah sepenuh masa ..saya mengunakan Shaklee sejak 2 tahun yang lepas akibat kulit kusam selepas bersalin dan resdung yang agak menganggu setiap pagi hari2 saya sejak dari sekolah lagi.
.

Setiap pagi akan kedengaran di setiap ruang rumah kelas ataupon tempat kerja saya bersin setiap pagi ..arhhhh malunya ..tidak boleh dibayangkan.
.

Bukan itu sahaja resdung yang saya alami juga mengakibatkan saya alah pada habuk dan makanan. Bukan pada makanan laut seperti sotong udang dan ketam sahaja malah pada semua makanan seperti ayam dan ikan yang tidak fresh juga akan menyebabkan saya mengalami kegatalan pada hidung dan mata. Yang lagi teruk mata saya akan membengkak, berair dan gatal kemerahan dengan teruknya.
.

Boleh bayangkan tak saya juga tidak boleh membeli ayam di Tesco kerana ayam-ayam disana sudah tidak segar lagi. Pasar malam adalah hanya tempat saya membeli makanan basah .
.

Oleh kerana takutkan kehilangan hidung yang sering diperkataan saya mula cuba mencari penawar untuk permasalahan saya.
.

Untuk permulaan saya hanya mengamalkan vitamin C sahaja dah sebulan kemudian baru lah menambah Alfalfa sebagai 1 set resdung.
.

Saya konsisten makan dalam sebulan dan telah menunjukan tidak balas bahawa saya tidak lagi bersin diwaktu pagi dan mengalami kegatalan pada mata dan hidung saya.

FB_IMG_1491302062395

Saya juga boleh makan makanan laut tanpa berpantang lagi seperti selalu. Alhamdulillah ..akhirnya saya keluar dari masalah saya yang menghantui saya bertahun-tahun lamanya sejak dari sekolah lagi .
.

Terima kasih Allah..

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya anda boleh mencuba Set Resdung Shaklee ini kerana ia sangat berkesan. Saya yakin ia juga berkesan pada anda.

……

Ada antara anda yang mengalami masalah resdung? Jangan simpan sakit ini lama-lama takut rompong hidung. Boleh berikhtiar dengan set resdung shaklee.

Whatsapp saja Ayen di http://www.wasap.my/60172071981 untuk konsultasi dan tempahan.

Fadzrin Zainal

Whatsapp : 017-2071981

Pengedar Shaklee Malaysia

 

Ulser Mulut Cepat Sembuh dengan Shaklee

Assalamualaikum..Salam Sejahtera. Ada antara uols yang sering terkena ulser di mulut? Perit..sakit..kadang boleh merosakkan mood. Mana taknya, mulut sakit nak makan susah perut lapar, nak bercakap susah. Kadang nak menelan berair air mata. Jika uols sering mengalami masalah ini apa kata uols cuba set ulser shaklee ini. Jom baca kisah yang dikongsi oleh Puan Wan Norasiah Wan Mohd Nor ini.

……………

FB_IMG_1490374530679

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya Wan Norasiah Wan Mohd Nor, ibu kepada 4 orang cahaya, 3 hero dan sorang heroin. Suka saya nak berkongsi #shakleeeffect setelah mengamalkan supplemen Shaklee.
.

Sebenarnya saya mempunyai masalah ulser mulut sejak dari sekolah, universiti hinggalah dah kahwin dan beranak pinak. Boleh dikatakan setiap bulan ulser dalam mulut. Ulser ini bukan yang biasa-biasa.
.

Biasanya ulser berlaku di bibir, gusi dan lidah, kadang-kadang ia berlaku serentak. Allah, orang yang pernah kena saja tahu bagaimana azabnya. Kebiasaannya ulser berlaku datang sekali pakej sakit-sakit dan lemah-lemah badan serta ia menyerang sakit kepala.
.

Ulser dalam mulut tetapi kesannya seluruh badan. Badan rasa letih, lesu dan lenguh-lenguh dan rasa macam nak demam.

Emosi juga terganggu, ye la bila ulser dekat lidah, kita tak boleh makan seperti biasa tapi perut lapar. Kadang-kadang berair mata nak habiskan nasi suku pinggan. Usah cakap lauk pauknya, dapat telan nasi kira syukur sangat-sangat itupun makan disulami air masak.
.

Nak bercakap memang tak selesa. Suami memang faham sangat-sangat bila penyakit itu datang. Tak boleh tanya banyak, isyarat je.

Sampai satu tahap terpaksa amik MC sebab memang tak boleh buka mulut. Ye la macam mana nak masuk kelas ngajar, nak buka mulut pun sakit.
.

Allah, rasa macam tiada penyelesaian sebab semua petua-petuan saya dah cuba. Pantang orang cakap ubat ulser, saya akan ikut sebab seksanya menanggung sakit ulser. Asam keping, Bonjela, Marjerin, Garam, Madu, Listerin dan macam-macam lagi.
.

Pernah letak garam, asam keping pada tempat ulser, Allah… sampai menangis, pedih tuhan saja yang tahu. Taubat tak nak buat dah.
.

Pergi jumpa doktor pun dibagi oral aid untuk tahan sakit saje tapi tidak merawat ulser tu. Kadang-kadang terfikir juga, lama-lama kena ulser takut kena barah. Doktor kata barah pun bermula dengan ulser. Allah semakin takut saya.
.

Sampai la satu masa saya ambil supplemen Shaklee set ulser mulut. Set itu mengandungi ESP, B Complex dan Vitamin C. Konsisten setiap hari tanpa jemu.
.

Tanpa disedari, hari-hari, minggu-minggu dan bulan-bulan yang dilalui tanpa gangguan ulser, hidup terus berubah. Tiada lagi muka monyok, bad mood dan murung. Setiap hari boleh tersenyum sampai ke telinga.
.

Terima kasih Shaklee. selamat tinggal derita. Syukur sangat-sangat.

Saya berkongsi kisah benar saya agar semua orang yang senasib dengan bebas dari ulser. Ia umpama mimpi ngeri. Jom amalkan supplemen Shaklee. Kalau ada dengar emak-emak kita atau sesiapa saja ada ulser, bantulah mereka. Mencegah lebih baik dari mengubati.

………

Tempahan dan konsultasi boleh hubungi Ayen di talian 017-2071981.

.

Fadzrin Zainal (Ayen)

http://www.wasap.my/60172071981

Founder of Tokey.Vitamin.KLCC

Derita Sakit Tumit Berakhir Selepas Amalkan Supplement Shaklee

Perkongsian testimoni kali ini adalah dari Pn. Nadia Ezdanie Norazman yang menderita sakit tumit. Terpaksa menelan painkiller untuk menahan kesakitan yang ditanggung malah menggangu hobi beliau yang suka melancong. Alhamdulillah setelah berikhtiar dengan supplement shaklee masalah kesihatan beliau dapat diatasi. Jom kita soroti kisah kali ini.

FB_IMG_1490203449227

……….

Nama saya Nadia Ezdanie Norazman, berumur 35 tahun dan saya adalah suri rumah sepenuh masa. Saya telah dikurniakan 2 orang cahaya mata.

Pada 23 November 2015 saya di diagnosis dengan “PLANTAR FASCITIS” atau bahasa senangnya sakit tumit. Sakit yang saya alami ini adalah sakit yang teramat sangat sampai takut untuk saya untuk memulakan langkah. Kesakitan terlampau terutama di awal pagi.

Kronologi kes saya ini bermula dari kepulangan saya dari melancong. Pada mulanya saya ingatkan kaki saya sakit setelah penat berjalan masa melancong, mana tidaknya masa melancong tu semua tempat di jelajahi dari gunung sampailah ke lautan. Seharian berehat di rumah, tumit saya masih sakit dan akhirnya pergi berjumpa doktor. Doktor memberikan “PAINKILLER”. Selepas makan ubat tersebut kesakitan saya terubat. Dari peristiwa tersebut sakit tumit akan on off on off.

Kesakitan yang teruk saya alami sekali lagi semasa saya melancong lagi dan penderitaannya semakin perit sampai saya tidak boleh berjalan. Apa lagi terus ambil ubat tahan sakit tapi masa itu terasa rugi kerana seharian tidak dapat berjalan dan bershopping kerana saya kena berehat sahaja di bilik hotel. Sampai di Malaysia saya terus mendapatkan rawatan di Hospital. Setelah membuat beberapa ujian klinikal di hospital terutama X-ray doktor mengesahkan saya menghadapi “PLANTAR FASCITIS”

Selepas didiagnos dengan penyakit tersebut bermula episod untuk merawat. Setiap kali sakit menjelma peneman setia adalah “PAINKILLER”. Pemilihan kasut juga penting bagi saya. Setiap kasut saya mesti mempunyai lapisan dalam (insole) yang lembut dan selesa. penggunaan kasut/selipar yang sesuai dan selesa ini melibatkan kos pembelian yang mahal, namun kasut yang sesuai mendatangkan kebaikan serta boleh menghindari dari menghidapi sakit tumit ini.

Selain daripada itu saya juga memerlukan suntikan pada bahagian tumit saya. Masa ini saya rasa sungguh menderita, tuhan hanya menarik satu nikmat dari saya tapi saya terasa cukup menderita. Kesakitan pada tumit ini amatlah menderita bagi orang yang mempunyai hobi melancong dan gemar melakukan aktiviti lasak.

Selama beberapa bulan saya hanya bergantung dengan rawatan seperti saya sebutkan di atas. Pada bulan Desember 2016 terdetik di hati untuk mencuba produk Shaklee. Mulanya saya mengambil produk untuk mengurangkan berat badan dan saya berjaya dengan set tersebut. Dari situ saya add on OsteMatrix dan Sustained Release Vita-C Plus. Saya mula mengambil OsteMatrix 4 biji setiap malam dan Vit-C 1 biji sebelah pagi. Setelah sebulan mengambil OsteMatrix dan Vit-C tersebut kesakitan yang saya alami semakin berkurang dan akhirnya saya dapat tumit kaki saya yang dahulu.

Alhamdulillah, 2 minggu yang lepas saya baru pulang dari melancong dan saya tidak lagi merasai kesakitan yang pernah saya alami. Saya tidak lagi bergantung pada PAINKILLER dan yang paling saya gembira saya dapat menggunakan segala jenis fashion kasut yang ada di pasaran. Pergerakan saya tidak terbatas lagi. Bertambah gembira lagi masalah SINUSITIS/RESDUNG saya juga dapat diubati dan kulit saya bertambah berseri-seri.

Pelaburan yang saya buat bersama Shaklee berbaloi kerana bila kita menggunakan produk Shaklee untuk 1 tujuan kita akan dapat banyak manfaat dari sudut lain jugak. Kesan Shaklee terhadap saya sangat awesome…Saya dapat menurunkan berat badan saya dan dalam masa yang sama sakit tumit dan resdung saya dapat diatasi. Bak kata dari kawan saya, Sesungguhnya sakit itu MAHAL!!! PREVENTION IS BETTER THAN CURE.

……….

Jika anda mengalami masalah seperti Puan Ezdanie apa kata anda cuba supplement shaklee. Insyallah anda juga mampu tersenyum gembira seperti Puan Ezdanie.

Boleh whatsapp Ayen di http://www.wasap.my/60172071981 untuk konsultasi dan tempahan.

Fadzrin Zainal (Ayen)

Whatsapp : 017-2071981

Founder of Tokey.Vitamin.KLCC

Ada Cyst Ketika Mengandung. Igauan Ngeri Buat Bakal Ibu

cyst

Seorang ibu muda luluh hatinya bila mengetahui kandungannya ada cyst. Alhamdullilah walau baby dalam keadaan baik ibu mana yang tidak akan risau betul tak? Inilah berita baru yang Ayen terima dari salah seorang kenalan rapat. Scan mahu mengintai “si kecil” yang sedang lena tiba-tiba doktor baru “discovered” ada cyst yang agak besar turut sama membesar di dalam rahim. Masyallah dugaan berat buat ibu muda ini. Sedih sangat. Ayen anggap kenalan rapat ni macam adik sendiri. Apa yang boleh ayen buat hanyalah nasihatkannya bersabar banyak-banyak dengan dugaan ini. Berdoa dengan allah yang esa agar baby sihat sentiasa dilindungi dan tidak putus harapan untuk berikhtiar.

Continue reading

Natural Beauty! Tak Perlu Make up Dah!

kulit-cantik-tanpa-mekap

Kali ini Ayen nak kongsikan pengalaman seorang pengguna Shaklee yang sangat berpuashati setelah mengamal Vitamin C, Vitamin B Complex, Vitamin E dan ESP. Vitamin untuk kulit cantik ini memang sangat terkenal, ramai yang berpuas hati dengan apa yang mereka makan kerana bukan sahaja mereka mendapat kulit yang bersih tanpa cela, kesihatan mereka juga lebih baik, badan cergas, kurang demam dan selsema dan sentiasa bersemangat menjalani rutin harian.

Continue reading

KampungMu KampungKu Jua

Ayen memang takda kampung. Jadi kalau balik kampung memang merujuk kepada kampung suamilah di Slim River. Terpaksalah menumpang kampung orang. Maklumla kita dok keyell…hihi. Menetap di kawasan perumahan teres yang serba sederhana. Tapi kawasan rumah dah macam kampung sebab rata2 yang tinggal di sini adalah generasi ibubapa. So anak2 mereka ni akan berkunjung jengah ayah mak apabila hujung minggu atau cuti perayaan. Parking? Memang penuh kiri kanan jalan. Meriah je rase.

Setiap kali balik kampung, ayen memang macam over excited sket sebab ayen suka suasana sepanjang perjalanan ke kampung tu. Bila tengok pokok, permandangan tepi jalan lagi2 kalau balik awal pagi macam lepas subuh ke best tau kene angin pagi. Segar je rasa.

kampung-halaman-sejati

Continue reading

Kisah Hujan, Sampan, Berudu dan Kasut Basah

15267609_1367917649909664_7942257275407271662_n

Masa zaman kanak-kanak dulu bila hujan turun memang syok sangat. Dalam kepala ni dah terbayang aktiviti-aktiviti best. Kalau kat umah bila guruh bunyi saja ayen dengan jiran sebelah dah standby buat sampan guna kertas buku sekolah kotak-kotak tu. Agak kalau nak besar gila sampan pakai je kertas surat khabar. Hahaa. Main la kat longkang tepi rumah. Tangok la sampan sape laju. Kadang ade yg karam tak sempat nak beraksi…hahaha.

Continue reading

Tips Rambut Lebat Bak Supermodel Walau Lepas Bersalin

Rambut ibarat mahkota tidak mengira jantina lelaki atau perempuan. Free hair atau berhijab rambut tetap penting untuk dijaga.  Rambut merupakan suatu anugerah berharga yang penting. Rambut membuat wajah seseorang menjadi lebih menarik dan berseri. Malah confident level kita akan meningkat kalau kita mempunyai rambut yang terurus, sihat dan menarik. Masalah rambut gugur, nipis atau botak menjadi satu masalah yang sangat merisaukan. Tambahan pula cuaca panas dan pemakanan merosakkan struktur hormon dan enzim dalam badan menjadikan rambut kita gugur dan tidak bersinar.

potongan-rambut-cantik-wanita-muka-kotak

Continue reading