Posted in Set Minda Cerdas

Macam Mana nak pilih Minyak Ikan terbaik ni? Masalah negara bagi saya

Seriously suatu waktu dahulu, Ayen pon confuse untuk memilih mana fish oil terhebat yang boleh ayen consume. Bila ayen tiba di farmasi kecenderungan pemilihan adalah berdasarkan jenama yang ayen tahu (selalunya popular) atau nak mudah tanya saja pharmacist yang bertugas hari tu. Atau recommended dari kawan-kawan yang consume. Saya percaya kawan-kawan tak menipu cuma betulkah pilihan mereka? Jeng jeng jeng…

14481934_1305020452866051_3670458828554091902_o

Ilmu “congak minyak ikan” ini saya pelajari dari salah seorang otai geng Supermom. Mahal ilmu ni. Itu bestnya jaringan network kami. Bukan hanya “menjual” tapi perlu study dan menceduk extra knowledge begini. Barulah jadi SID Pro kan. hihi..

OK. Bila memilih fish oil supplement, bilangan kandungan EPA dan DHA ini sangat penting untuk kita ambil tahu. So dari situ kita boleh kira peratusan Omega 3 dalam fish oil tersebut. Jadi dari sini barulah kita boleh tahu samada pilihan kita itu betul atau tak. 

Omega 3 ni adalah gabungan EPA dan DHA tersebut. Itulah kandungan sebenar yang berguna kepada kita. Jadi nak mudahkan anda nak tahu, anda boleh buat pengiraan ini.

FORMULA KIRA PERATUSAN OMEGA 3 DALAM MINYAK IKAN:

% Omega 3 = 100% x(EPA+DHA)/(JUMLAH MINYAK IKAN)

Kesimpulannya lagi tinggi peratusan Omega 3 dalam sesuatu fish oil product lagi bagus la product tersebut. Ini melambangkan betapa pure-nya fish oil tersebut.

So lepas ni bila berkunjung ke farmasi mencari fish oil boleh la gunakan formula ini sebagai rujukan. Kira guna calculator kat Ipong atau Samseng anda je…hihi

Since saya dah tolong buatkan calculation, Omega Guard Shaklee mengandunngi 90% Omega 3 concentration.

Mudahnya pilihla Omega Guard Shaklee sebab memang terbukti terbaik di dunia. 🙂

14462712_10209978278440853_6533897222454548331_n

Jadi untuk order minyak ikan terbaik di dunia ini dan konsultasi bolehlah contact saya ❤

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju 

Advertisements