Bak Titisan Emas Dari Syurga

Subahanallah indah sungguh ciptaan tuhan. Patutlah susu ibu adalah susu yang terbaik. Inilah yang akan kita nampak jika setitis susu ibu diletakkan di bawah mikroskop. Macam emas 999. Tak percaya? Ini gambarnya.

breastmilk

Continue reading

Advertisements

Bertenaga bak badang walaupun menyusukan si manja dan selesaikan kerja rumah. Apakah rahsianya?

Jika ibu berasa stress dan keletihan melampau, pada masa yang sama menyusukan baby tersayang dan bertungkus lumus menyiapkan urusan kerja dan rumah tangga, ibu harus menimbangkan pengambilan supplemen supaya dapat membantu memenuhi lohong-lohong zat dan mengurangkan keletihan melampau.

Vitamin yang di cadangkan untuk menyusu ini bukan semata-mata bertujuan untuk menambah stok susu ibu, malahan ianya bertindak seperti serampang 2 mata, menyihatkan tubuh badan ibu agar ibu dapat mengekalkan stamina untuk menjalani aktiviti harian, apabila ibu sihat dan cergas, masalah stress akan berkurang, dan Insya Allah, ibu akan sentiasa bersemangat untuk menyimpan stok EBM untuk si manja tersayang. Bukan setakat 1-2 botol, malah sehingga penuh freezer ibu dengan stok EBM!

Susu Ibu adalah susu terbaik di dunia!

Susu Ibu adalah susu terbaik di dunia!

Ibu hebat ini mengambil Set Penyusuan untuk Bayi beliau yang pramatang. Ternyata, beliau sangat berpuas hati dengan Set Penyusuan Shaklee. Jemput tonton video untuk mengetahui kesan positif yang beliau rasai sepanjang mengambil produk-produk Shaklee.

Berikut adalah vitamin untuk ibu menyusu yang di syorkan serta kepentingan setiap vitamin tersebut.

♥ Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :
Multivitamin ini sangat diperlukan untuk memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting.

♥ B complex :
B Complex Shaklee lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

♥ Vitamin C :
Vitamin C sebagai antioksidan selain dapat memperbaiki sel tubuh yang rosak akibat radikal bebas. Vitamin C diperlukan untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Keupayaan daya tahan tubuh kita akan menurun jika kita aktif beraktiviti tanpa disertai pola makan yang sihat dan teratur. Daya tahan tubuh yang terganggu juga diakibatkan oleh serangan radikal bebas yang datang dalam bentuk pencemaran udara dari asap kenderaan bermotor dan asap rokok.

♥ Alfalfa :
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

** Untuk hasil lebih optimum, anda boleh memilih untuk menambah Ostematrix dan/atau ESP (Energizing Soy Protein)

♥ OsteMatrix (Shaklee Cal-Mag):
Dalam susu ibu, antara kompisisi vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk penghasilan darah, tulang,dan gigi dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium sangat penting kerana kita kehilangan kalsium setiap hari dan pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan. Ada segelitir ibu yang apabila datang haid susunya akan merundum disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah.

Berikut adalah kelebihan Kalsium Shaklee :
– Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
– Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
– Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah keradang dan kemurungan.

♥ Energizing Soy Protein (ESP):
Kompisisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protien. Protien adalah makanan sel.Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.Ia juga mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien.

Protien sangat sensitif dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Jadi apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri. Pengambilan ESP adalah alternatif terbaik untuk memenuhi keperluan protien dalam badan.BONUS! Kulit cantik, parut-parut hilang, kulit cerah berseri 🙂

Untuk Order Set penyusuan yang sesuai dengan ibu dan budget ibu serta konsultasi PERCUMA, sila hubungi saya ya? ^_^

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Muka Persis “Hantu Kak Limah” Baru Sibuk Cari Vitamin

Vitamin Oh! Vitamin..Bile kite becakap pasal multivitamin biasanya statements seperti “Aku perluke ambil vitamin? Sebab Aku sihat je” atau “Baik aku spend duit shopping dari beli vitamin sebab aku bukan sakit pon..” akan terlintas kat hati kite.

multi-vitamin-faq-2x

Jangan risau dulu saya juga seperti anda..tak pernah langsung terfikir untuk mengambil ape-ape vitamin. Konon fikir mase tu muda lagi dan badan bukan ade sakit-sakit pon. Tapi bile lepas bersalin anak saya yang sulong badan mase tu rase letih-letih dan tak bermaya. Kadang terfikir orang lain pon bersalin jugak tapi rase tak la teruk sgt keadaan nye. Kalau artis tu “vouge” je kan..tapi bile saya tgk diri saye kat cermin haihhhh sedih beno keadaannye. Start dari situ saya cakap kat diri saya..I have to do something..kalau bukan saya yang kesiankan diri saya sendiri siapa lagi kan. Saya terus message Ani (my school mate, dorm mate and classmate dan sekarang ni my beloved “mama shaklee”) dan terus ordered set 3M Breast Feeding Shaklee.

Fuuhhhhh!! memang jatuh cinta tahap petala la. Saya yang tak pernah langsung ambil ape-ape vitamin sebelum ni terus jatuh cinta dengan keberkesanan vitamin Shaklee. Benda pertama yang saya perasan mase tu mood saya lebih tenang. Tak de lagi swing mood. Selepas 3 hari , muka pon naik berseri takde la macam “hantu kak limah”…hihi..Since saye ambil set menyusu ni memang meriah la production..alhamdullilah kenyang adam. Tumit takde sakit-sakit lagi…dan yang paling best bile my office mate datang melawat di rumah semuanya macam tak percaya yang saya ni baru lepas bersalin czer sebab muka waktu tu nampak berseri-seri ecewah hihi..Sejak dari tu saye terus consume shaklee dan jadi ahli..

hantu kak limahTiada lagi pengalaman “jadi” kak limah selepas consume vitamin Shaklee

Jadi kenapa kita perlu mengambil multivitamin?? Pernahkah kita terfikir adakah makanan yang kita ambil sudah mencukupi untuk tubuh badan kita atau tidak.

Berikut ialah fungsi-fungsi utama vitamin:

1. Penambahan tenaga segera, mengekalkan kecerdasan tubuh dan kekuatan mental- sangat bagus untuk mereka yang sibuk dan workaholic tetapi sering keletihan dan mahukan tenaga extra.

2.Pelengkap Nutrisi- melengkapkan nutrisi harian kita yang adakalanya sibuk, tak dapat menikmati makanan seimbang. Sangat bagus untuk vegeterian dan anemia.

3. Penting kepada tumbesaran tubuh

4.Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, menggalakkan pertumbuhan sel baru, rambut sihat, kulit & kuku lebih cantik, hormon yang stabil serta menjaga kesihatan tiroid.

5. Melindungi organ dengan memelihara fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

6. Melambatkan proses penuaan

Kita jangan keliru antara multivitamin dengan ubat tau. Sama sekali ubat dan multivitamin ni dua benda yang berbeza. Ubat diambil ketika kita sakit sahaja. Vitamin boleh diambil bila-bila masa dan yang paling penting minum air banyak semasa mengambil vitamin. Ubat mengandungi dadah yg membolehkan ia bertindak dengan cepat untuk membunuh kuman. Multivitamin tidak menggunakan dadah tetapi mengandungi banyak vitamin-vitamin yang sihat yang digunakan untuk melawan segala penyakit.

Jadi jika anda pernah mengalami pengalaman yang lebih kurang sama seperti yang telah saya lalui, apa kata anda cuba vitamin Shaklee.

Kalau anda mahu membuat pesanan multivitamin Shaklee yang best ni atau mahu tahu lebih lanjut untuk keperluan vitamin anda, boleh hubungi Ayen untuk konsultasi dan tempahan ya. Bertemu kite di post yang seterusnye. Tata titi tutu…

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju