Kandungan Di Dalam Vivix Kini Terbongkar!

Bila kita nak start consume sesuatu multivitamin product sangat penting ambil tahu ingredients yang terkandung di dalamnya. Mana tahu produk itu terkandung heavy metal macam mercury atau plumbum atau apa2 bahan yang membahayakan badan..naya diri sendiri namanya.

Anda nak tahu Vivix Shaklee mengandungi 4 bahan utama ini.

1) ANGGUR MUSCADINE

12744663_10208525574047532_7574759798147923569_n

Nak tahu tak apa yang istimewanya anggur muskat ni? Tengok la saiznya. Besarrrrr masyaalllah..rase nak same besar dengan bola ping pong. Tak percaya? Boleh tengok gambar yang ayen lampirkan.

Anggur Muscadine tadi adalah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang sangat-sangat jarang ditemui. Kelebihan inilah yang menjadikan ia mempunyai lebih banyak faedah dan khasiat untuk kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksidan yang lebih kuat dan kukuh.

2) PURPLE CARROT

cosmic_purple_carrots

Purple carrot merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu. Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dimana ia turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens.

Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama di dalam purple carrot yang memberi warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu-kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu-oren. Anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi sebagai anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan juga anti-karsinogen.

Selain itu, ia turut menunjukkan kesan positif pada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Asid klorogenik merupakan antioksidan yang paling banyak terdapat di dalam semua jenis carrot. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang selalu dikaitkan dengan pengambilan kopi.

3) Elderberry (Sambucus Nigra)

elderberry

Elderberry merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap di serata Eropah dan Amerika Utara. Ia mengandungi sumber anthocyanins yang tiga kali ganda lebih hebat dan baik berbanding karotenoid.

Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang dan dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza. Elderberry juga turut memiliki flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat yang berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.

Selain itu kandungan Vitamin A, B dan C serta nutrien lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi manfaat kesihatan yang baik. Kesemua ekstrak yang didapati daripada elderberry ini berperanan dalam menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes. Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.

Elderberry yang berfungsi sebagai antibiotik semulajadi turut mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4) Polyganum cuspidatum

14222376_1286697691364994_5470893365479851280_n

Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun adalah tumbuhan peribumi yang berasal dari Asia dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Polyganum ini bertanggungjawab dalam memberi warna hitam. Ia merupakan sumber komersial resveratrol yang juga terdapat di dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah dimana terdapat lebih 3000 kajian yang telah dijalankan berkaitan tentang resveratrol ini.

Hasil ujian klinikal makmal menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet sukan dan mengurangkan berat badan.

Sebagai supplemen anti-penuaan yang sangat penting, anti-radang dan juga anti-kanser.

 

Patutlah vivix shaklee antara product most wanted yang powerful sebab isi kandungannya semua hebat dan terbaik. Di sini ayen kongsikan resepi smoothies vivix yang memang sedap. Baru orang cakap dessert like king..hihi..kite jadikannya menu sihat sebab bukan semua dessert boleh menggemukkan tau.

13737492_1059000637469392_2074112324231635068_o

Tempahan dan konsultasi boleh hubungi Ayen di talian 017-2071981.

Jom bervivix untuk kesihatan lebih hebat! ❤

 

Advertisements

Anggur Muscadine Buah Hebat Ciptaan Allah

Pernah tahu apakah gerangan Anggur muscadine?

Tahukah anda anggur ni adalah sejenis tumbuhan yang hebat dan istimewa. Ia disebut sebanyak 6 kali dlm Al-Quran.. ia dikatakan antara buah yang dibawa dalam bahtera Nabi Nuh.

Memang banyak jenis anggur di dunia. salah satunya ialah anggur muscadine atau dikenali sebagai anggur muskat. Anggur muskat ni dikatakan anggur paling istimewa. Mengapa???

anggur-muscad-vs-anggur-biasa

Antara kelebihan anggur muscadine atau anggur muskat ini

Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom ( extra 1 kromosom berbanding anggur lain yang hanya mempunyai 19 kromosom), dan oleh kerana pasangan tambahan kromosom ni, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi, membekalkan sejenis antipenuaan khas dan antioksidan terbaik.

Anggur ini mempunyai buah yang besar, lebih kurang 5cm diameternya…seakan-akan sebiji plum dan hidup di kawasan ekstrem, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ia juga mengandung asid ellagik, yakn sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain. Asid ellagik mempunyai peranan dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser, juga anti virus dan anti bakteria. kompaun polifenol dalam buah muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah

Ia sudah lama menjadi hidangan masyarakat di benua Amerika dan Eropah, dikatakan mula dinikmati secara komersial di zaman Mesopotamia (di antara negara Turki dan Iran).

Ia mempunyai 6 kali ganda kandungan resvaratrol lebih tinggi daripada anggur merah biasa. Resveratrol pada hakikatnya juga telah lama menjadi fokus penyelidikan golongan saintis di serata dunia. Dalam tempoh hampir dua dekad, lebih 2,000 eksperimen berbeza telah mencungkil rahsia dan impak ke atas kesihatan.

Anggur muecadine mempunyai lebih banyak serat diet berbanding nasi atau bran oat

Anggur muscat tinggi dalam Quercetin iaitu flavanoid yang sangat sihat.

Susah kan nak cari anggur ni..tapi jangan risau..kini kita dapat nikmati kebaikan anggur muscadine atau muscat ini dengan cara yang mudah dan pantas. Bagaimana?

dgn VIVIX lah ^_^

12687968_10208375000923298_8997636008021664167_n
VIVIX in concentrated dan tahan untuk 45 servings @ tahan lebih 1 bln. Mudah dan simple. berkesan lagi..
InsyaAllah..dengan izin Allah.

Untuk konsultasi dan tempahan Vivix Shaklee the most wanted ini boleh hubungi Ayen di talian yang tertera. 🙂

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Resveratrol? Apakah ini?

VIVIX SANGAT KAYA DENGAT RESVERATROL

Apa pula Resveratrol ni?bunyi macam pentrol je kan.

Resveratrol adalah salah satu bahan yang dicampurkan untuk menghasilkan Vivix. Ia satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, buah-buahan, biji, anggur dan produk dari anggur.

Vivix Shaklee

Vivix Shaklee


Seperti terkandung dalam info grafik ini, Resveratrol mempunyai aktiviti polifenolik dan antioksidan yang didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraana hidup. Kajian juga menunjukkan bahawa resveratrol melawan penuaan selular dan memanjangkan jangkahayat sel selular, yang mungkin mempunyai kesan positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan metabolisme.

Jadi tak hairanlah bagi mereka yang konsisten consume Vivix Shaklee mampu tampil 25 tahun lebih muda dari usia sebenar dan taraf kesihatan mereka semakin meningkat!

resveratrolSebelum mengambil apa-apa product yang mempunyai kandungan resveratrol tinggi anda perlu tahu beberapa perkara.

  • kandungan resveratrol mesti lah dari sumber semulajadi dan selamat untuk diambil.
  • 99% pure trans resveratrol
  • Jenama produk mesti la confirm selamat. Ambil saja vivix shaklee sebab memang ada ujian klinikal dan landmark study yang comprehensive membuktikan shaklee product benar2 selamat dan berkesan.
  • PREGGY WOMEN TAK BOLEH AMBIL Resveratrol produk. Ini kerana bahan antioksida yang terkandung dalam vivix mampu mengganggu janin. Jangan risau preggy mom ada set mengandung shaklee buat anda. Selamat untuk mama dan baby.

Mahu rasai kehebatan Vivix Shaklee yang selalu diperbualkan? Jom contact Ayen untuk konsultasi dan tempahan vitamin awet muda uolss ni ok. 🙂

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju