Posted in Optimum Health, Testimoni, Vitamin

Derita Sakit Tumit Berakhir Selepas Amalkan Supplement Shaklee

 

Ada tak di kalangan anda yang pernah merasa sakit sangat di bahagian tumit. Lebih-lebih lagi pada waktu pagi. Nak memijak lantai untuk ke bilik air pon dah terasa seksa, hanya Allah sahaja yang tahu. Kalau lawan lumba lari dengan kura-kura pon “confirm” kalah mati.

Kali ini jom kita baca kisah dari Pn. Nadia Ezdanie Norazman yang menderita sakit tumit.  Beliau terpaksa menelan painkiller untuk menahan kesakitan yang ditanggung malah kesakitan yang dialami mengganggu hobi beliau yang suka melancong. Jom kita soroti kisah kali ini.

Continue reading “Derita Sakit Tumit Berakhir Selepas Amalkan Supplement Shaklee”

Advertisements
Posted in Set Ibu Mengandung, Uncategorized

Ada Cyst Ketika Mengandung. Igauan Ngeri Buat Bakal Ibu

cyst

Seorang ibu muda luluh hatinya bila mengetahui kandungannya ada cyst. Alhamdullilah walau baby dalam keadaan baik ibu mana yang tidak akan risau betul tak? Inilah berita baru yang Ayen terima dari salah seorang kenalan rapat. Scan mahu mengintai “si kecil” yang sedang lena tiba-tiba doktor baru “discovered” ada cyst yang agak besar turut sama membesar di dalam rahim. Masyallah dugaan berat buat ibu muda ini. Sedih sangat. Ayen anggap kenalan rapat ni macam adik sendiri. Apa yang boleh ayen buat hanyalah nasihatkannya bersabar banyak-banyak dengan dugaan ini. Berdoa dengan allah yang esa agar baby sihat sentiasa dilindungi dan tidak putus harapan untuk berikhtiar.

Continue reading “Ada Cyst Ketika Mengandung. Igauan Ngeri Buat Bakal Ibu”

Posted in Optimum Health, tsunamishaklee, Vitamin

KampungMu KampungKu Jua

Ayen memang takda kampung. Jadi kalau balik kampung memang merujuk kepada kampung suamilah di Slim River. Terpaksalah menumpang kampung orang. Maklumla kita dok keyell…hihi. Menetap di kawasan perumahan teres yang serba sederhana. Tapi kawasan rumah dah macam kampung sebab rata2 yang tinggal di sini adalah generasi ibubapa. So anak2 mereka ni akan berkunjung jengah ayah mak apabila hujung minggu atau cuti perayaan. Parking? Memang penuh kiri kanan jalan. Meriah je rase.

Setiap kali balik kampung, ayen memang macam over excited sket sebab ayen suka suasana sepanjang perjalanan ke kampung tu. Bila tengok pokok, permandangan tepi jalan lagi2 kalau balik awal pagi macam lepas subuh ke best tau kene angin pagi. Segar je rasa.

kampung-halaman-sejati

Continue reading “KampungMu KampungKu Jua”

Posted in Set Berpantang

Sembelit Teruk Ketika Berpantang, Sampai Pegang Dinding Semasa Membuang

“Ini issue normal bagi ibu-ibu yang sedang berpantang”. Pernah tak dengar statement ini? Eh awak tak rasa memang kata normal. Cuba rase confirm menangis berlagu-lagu sewaktu membuang. Haa itu adalah salah satu pengalaman “manis” ayen sewaktu berpantang anak sulong selain pengalaman jadi “hantu kak limah” hahahah itu kena baca post ayen sebelum ini.

rawatan-sembelit-al-ansar-health

Continue reading “Sembelit Teruk Ketika Berpantang, Sampai Pegang Dinding Semasa Membuang”