Posted in Landmark Study

Fakta Dan Bukan Hanya Tin Kosong

Since minggu ini adalah minggu cycle yang baru, Ayen nak bercerita mengenai Landmark Study Shaklee. Kalau bahasa pasarnya inilah “jantung” pada kami para SID (Shaklee Independent Distributor) atau semua pengguna tegar Shaklee termasuk Ayen amat yakin dan berpegang teguh dengan produk-produk Shaklee. Yakin dan obses adalah 2 benda berbeza yer. Please don’t be judgemental sangat ok.

11070593_968785899822843_7328392819099366532_n

Continue reading “Fakta Dan Bukan Hanya Tin Kosong”

Advertisements
Posted in Landmark Study, Vitamin

Shaklee Pilihan Atlit Dunia.

Shaklee juga menjadi pilihan para atlit dunia. Bukan calang-calang orang yang memilih produk Shaklee ni. Dengan keyakinan mereka dan keberkesanan produk shaklee membuat mereka jatuh hati dan memilih Shaklee sebagai supplement. Confirm kalau buat ujian doping tiada masalah. Mungkin kita kena perkenalkan produk Shaklee kepada Atlit Negara juga.

Jom baca apa komen mereka. (**Komen di ambil dari Shaklee Corporations US Facebook)

 

14125581_1169859136390868_2097210033537207344_o

Kami Craig (Women’s Water Polo gold medalist)
———————————————————-
“As an elite athlete, taking care of my body is a top priority.I make sure everything I consume will help me compete at my best. It gives me great comfort to know Shaklee produces clean and healthy products, which make it safe and easy for athletes to perform at their best. All the Shaklee Pure Performance Team members and I share the same values in health and competition, and I’m thrilled to be part of the Shaklee family!”

14124299_1171053739604741_1043123795204222920_o

Corey Cogdell-Unrein, 2008 and 2016 Bronze medalist
——————————————————————

“Thank you Shaklee Family for all the love and support! I’ve been a #ShakleeAthlete for almost five years, and in that time I’ve lost 15 pounds on the Shaklee 180 program and rely on the Life Strips for my daily nutrition. And now I’m bringing home another medal!”

14305395_1186985911344857_8408891211046906374_o

Amanda Elmore (Women’s rowing gold medalist)
———————————————————-
“In training for Rio, I learned how important it is to be consistent. We have to show up ready to perform every day, no matter how hard yesterday’s workout was. Some mornings I felt so beat that there was no way I’d make it through the second row, but I always did. Recovery is the biggest part of that, and I’m always looking for quick, healthy, and clean ways to recover. I’m proud to be part of the Shaklee family that values clean and pure products that I can trust while training and competing.”

Mahu alami sendiri keberkesanan produk shaklee? Jangan malu segan, jom contact Ayen di talian yang tertera.

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Posted in Landmark Study

LANDMARK STUDY…Pentingkah Golongan Marhaen Macam Saya Ambil Peduli?

“Landmark” bermaksud mercu tanda bagi sesuatu tempat. Kalau kita nak pergi tempat yang jarang-jarang kita pergi selalunya kita akan mencari apa landmark/mercu tanda yang boleh kita jadikan rujukan..macam dulu saya bersekolah di Teluk Intan..mostly orang akan tahu mercu tandanya adalah menara condong ala2 menara pisa tu. Kalau di Kuala Lumpur mostly foreigner akan refer kepada menara berkembar petronas. Dan lagi best selalunya jika ada yang mahu berkunjung ke rumah saya..saya jadikan pagar jiran sebelah rumah saya yang sememangnya unik sebagai landmark…confirm tak sesat.

Tapi apa pula maksudnya “Landmark Study”? Dan apa kena mengena dengan Shaklee? Kenapa penting sangat Landmark Study ni kepada Shaklee?

Perlukah kita ambil tahu???
Perlukah kita ambil tahu???

 

Landmark Study ini merujuk kepada kajian yang dibuat secara menyeluruh dan hasil dari kajian ini akan digunakan sebagai rujukan oleh seluruh pakar dalam bidang tersebut. Samada result dari kajian ini bagus atau tidak, ia akan menjadi penanda aras bagi bidang tersebut. Kajian dijalankan oleh pihak ketiga (third part) dalam bidang itu maka memang tiada unsur “bias” atau unsur “udang di sebalik batu”. Setelah selesai, hasil kajian akan di”publish” ke seluruh dunia. Jika baik keputusannya gah lah produk/organisasi itu. Tapi jika buruk hasil kajiannya satu dunia tau dan boleh melingkup sesebuah organisasi itu.

Besar kan risiko jika sesuatu organisasi itu setuju untuk menjalankan Landmark Study ini. Dan atas sebab risiko inilah bukan semua pengeluar produk mahu jalankan landmark study ini.

Tapi risiko inilah yang telah diambil oleh Roger Barnett bagi membuktikan bahawa produk shaklee benar-benar bagus dan bukan hanya dibibir SID atau penggemarnya sahaja. Semua sudah terbukti dalam Landmark Study ini.

Jadi kenapa pentingnya Landmark Study ni kepada Shaklee adalah untuk membuka mata dan membuktikan seluruh dunia bahawa produk shaklee benar-benar SELAMAT..BERKESAN,,dan MESRA ALAM.

Jadi KITA MESTI AMBIL PEDULI sebab diluar sana sungguh banyak produk kesihatan yang kita sendiri tidak tahu status “selamat”nya. Nak selamat ambil lah SHAKLEE! sebab bukan omongan kosong tapi sudah terbukti oleh landmark study yang dijalankan.

Anda boleh study result landmark study seperti dalam gambar ini.

14068163_1273524966015600_7137847044759494946_n

13920839_10210042242403293_7829025696292469590_n

Belum terlambat untuk anda nak beralih kepada Shaklee!

Konsultasi dan tempahan produk Shaklee boleh hubungi Ayen.

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju