Kulit Tidak Sunburn Lagi Malah Liang Pori Semakin Mengecil

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 42: IRDAYATI ABDUL AIR

[KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL]

FB_IMG_1490965363584
.

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.
.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.
.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.
.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.
.

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!
.

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!

……

Mahukan kulit mulus, gebu, comel seperti kakak cantik ni boleh cuba produk shaklee ini.

.

Konsultasi dan tempahan boleh hubungi Ayen di talian 017-2071981.

.

Fadzrin Zainal (Ayen)

Whatsapp : https://www.wasap.my/60172071981

Founder of Tokey.Vitamin.KLCC

Advertisements

Dahulu Kulit Muka Berjerawat, Kini Cantik dan Mulus. Nak Tahu Apa Rahsianya?

Masalah muka berjerawat memang menjadi masalah popular bagi wanita. Biasanya masalah jerawat dikaitkan dengan masalah hormon yang tidak stabil, stress, diet pemakanan yang tidak seimbang dan udara sekitar yang kotor. Kadang dah cuba produk bermacam-macam tapi masalah jerawat tetap ada. Tapi jangan give up adik-adik semua. Insyallah setiap masalah ada solusinya. Nak tahu apa rahsia Sis Farah Wahida untuk bebas dari masalah kulit muka berjerawat. Jom baca kisah kali ini.

Continue reading

Jerawat Batu Lenyap Selepas Konsisten Amalkan Vivix

Jerawat batu selalu dialami ketika zaman remaja. Selalunya disebabkan faktor jenis kulit dan hormon . Jerawat batu boleh mempengaruhi self-confident seseorang. Kadang nak ambil gambar pon malu sendiri. Nak berswafoto memang jarang -jarang lah berlaku. Bagi mereka yang mengalami masalah jerawat batu sukar hilang bolehlah berikhtiar dengan Vivix Shaklee. Anda boleh baca pengalaman yang dikongsikan oleh Puan Sarah ini. Menurut Puan Sarah, selepas konsisten vivix gambar terkini di dalam passport tampak lebih muda tak macam 2 tahun sebelum itu yang kelihatan makcik-makcik. Siapa nak awet muda jom minum Vivix.

14590121_1126228530800774_4000098091437379924_o

Continue reading

Vivix Shaklee Sumber Resveratrol Paling Hebat Yang Pasti Buat Anda Teruja

12687968_10208375000923298_8997636008021664167_n

Pasti ramai yang nak tahu tentang kehebatan Vivix Shaklee. Ramai yang kenal pada nama sahaja dan sudah pasti pada harganya. Katanya mahal betul ke? Jika dibandingkan dengan harga Nasi Ayam atau Western Food Kedai AAA memang la terasa mahalnya. Cuba bandingkan dengan kos rawatan untuk Kanser, Stroke, atau Kencing Manis. Lagi-lagi sekarang semua kos hospital dah naik harga. Tapi yang paling penting adalah nikmat kesihatan tu yang paling manis. Betul tak? Ayen biarkan jawapan itu anda yang jawab. Tepuk dada tanya hati. Gituuu.

Continue reading

Natural Beauty! Tak Perlu Make up Dah!

kulit-cantik-tanpa-mekap

Kali ini Ayen nak kongsikan pengalaman seorang pengguna Shaklee yang sangat berpuashati setelah mengamal Vitamin C, Vitamin B Complex, Vitamin E dan ESP. Vitamin untuk kulit cantik ini memang sangat terkenal, ramai yang berpuas hati dengan apa yang mereka makan kerana bukan sahaja mereka mendapat kulit yang bersih tanpa cela, kesihatan mereka juga lebih baik, badan cergas, kurang demam dan selsema dan sentiasa bersemangat menjalani rutin harian.

Continue reading