Dahulu Kulit Muka Berjerawat, Kini Cantik dan Mulus. Nak Tahu Apa Rahsianya?

Masalah muka berjerawat memang menjadi masalah popular bagi wanita. Biasanya masalah jerawat dikaitkan dengan masalah hormon yang tidak stabil, stress, diet pemakanan yang tidak seimbang dan udara sekitar yang kotor. Kadang dah cuba produk bermacam-macam tapi masalah jerawat tetap ada. Tapi jangan give up adik-adik semua. Insyallah setiap masalah ada solusinya. Nak tahu apa rahsia SisΒ Farah Wahida untuk bebas dari masalah kulit muka berjerawat. Jom baca kisah kali ini.

Continue reading

Advertisements

Adoi! Sakitnya Kalau Terkena Ulser Mulut. Apa Wanita Ini Lakukan Untuk Bebas Daripada Kesakitan Yang Dialami

Assalamualaikum..Salam Sejahtera. Ada antara uols yang sering terkena ulser di mulut? Perit..sakit..kadang kala boleh merosakkan mood. Mana taknya, mulut sakit nak makan susah perut pula lapar, nak bercakap susah. Asyik nak marah je. Kadang nak telan air pon sampai berair air mata. Jika uols sering mengalami masalah ini apa kata uols baca kisah Puan Wan Norasiah Wan Mohd Nor ini. Apa rahsia beliau yang yang dulu sering terkena Ulser Mulut setiap bulan kini mampu tersenyum. Tiada lagi masalah ulser di mulut.

Continue reading

Ada Cyst Ketika Mengandung. Igauan Ngeri Buat Bakal Ibu

cyst

Seorang ibu muda luluh hatinya bila mengetahui kandungannya ada cyst. Alhamdullilah walau baby dalam keadaan baik ibu mana yang tidak akan risau betul tak? Inilah berita baru yang Ayen terima dari salah seorang kenalan rapat. Scan mahu mengintai “si kecil” yang sedang lena tiba-tiba doktor baru “discovered” ada cyst yang agak besar turut sama membesar di dalam rahim. Masyallah dugaan berat buat ibu muda ini. Sedih sangat. Ayen anggap kenalan rapat ni macam adik sendiri. Apa yang boleh ayen buat hanyalah nasihatkannya bersabar banyak-banyak dengan dugaan ini. Berdoa dengan allah yang esa agar baby sihat sentiasa dilindungi dan tidak putus harapan untuk berikhtiar.

Continue reading

Natural Beauty! Tak Perlu Make up Dah!

kulit-cantik-tanpa-mekap

Kali ini AyenΒ nak kongsikan pengalaman seorang pengguna Shaklee yang sangat berpuashati setelah mengamal Vitamin C, Vitamin B Complex, Vitamin E dan ESP. Vitamin untuk kulit cantik ini memang sangat terkenal, ramai yang berpuas hati dengan apa yang mereka makan kerana bukan sahaja mereka mendapat kulit yang bersih tanpa cela, kesihatan mereka juga lebih baik, badan cergas, kurang demam dan selsema dan sentiasa bersemangat menjalani rutin harian.

Continue reading

Tips Rambut Lebat Bak Supermodel Walau Lepas Bersalin

Rambut ibarat mahkota tidak mengira jantina lelaki atau perempuan. Free hair atau berhijab rambut tetap penting untuk dijaga. Β Rambut merupakan suatu anugerah berharga yang penting. Rambut membuat wajah seseorang menjadi lebih menarik dan berseri. Malah confident level kita akan meningkat kalau kita mempunyai rambut yang terurus, sihat dan menarik. Masalah rambut gugur, nipis atau botak menjadi satu masalah yang sangat merisaukan. Tambahan pula cuaca panas dan pemakanan merosakkan struktur hormon dan enzim dalam badan menjadikan rambut kita gugur dan tidak bersinar.

potongan-rambut-cantik-wanita-muka-kotak

Continue reading