Sempat ke Berhobi Sejak Jadi WAHM?

hobi-1024x769

H.O.B.I ~ Hobi orang bermacam-macam. Ada yang suka bercucuk tanam, Ada yang suka menjahit, Ada yang suka mendaki gunung. Ada yang suka lepak tengok cerita hindustan. Macam-macam lagi. Apa yang penting bila berhobi kepala tak stress. Sebab hobi ini adalah satu cara stress terapi. Ramai orang stress sekarang ini mungkin sebab tekanan kerja, cara hidup dan macam-macam lagi penyumbang stress. Jadi dengan berhobi sekurang-kurangnya stress itu dapat dikurangkan. Stress yang tak dikawal mampu menyumbang bahana kepada tuan punya badan. Sound simple tapi impaknya besar tau.

Continue reading

Advertisements

Kelas Blog Cikgu Joe ~ Siri 1

Hari ni Ayen excited sangat dapat menghadirkan diri Kelas Blog anjuran SuperMom. Sampai malam tadi pon tak lena tidur excited punya pasal…hihi. Ini kali kedua Ayen dapat hadirkan diri sama-sama belajar bersama sahabat Shaklee yang lain menuntut ilmu secara eksklusif dengan Cikgu Joe; sifu blog hebat yang memang terkenal di kalangan warga supermom dan susur galurnya. Tengok saja blog Diet Diet Sihat hasil air tangan Cikgu Joe. Berapa ratus ribu “viewer” yang bertandang ke blognya dan of course hasil dari blognya memang lumayan. Penulisan mantap, fakta tak boleh disangkal belum tengok lagi grafik hebat yang membuat kita tergedik-gedik nak tekan untuk membaca. Inilah ilmu yang Ayen cari-cari untuk memantapkan skill berblog Ayen. Bila dah dapat peluang keemasan macam ni baik kita grab! Kalau nak attend kelas diluar sana mahal kosnya.

Sambil-sambil tunggu geng lain, kita berselfie dulu dengan Cikgu Joe

Sambil-sambil tunggu geng lain, kita berselfie dulu dengan Cikgu Joe

Continue reading

Kedai Alam Maya

Seriously walau diriku adalah orang IT tapi dunia blog, FB Page dan social media ni memang dunia baru bagi Ayen. Lebih2 lagi berFB untuk promosikan shaklee product. Bila Ayen bagitau mama Khairani Bahaudin yang ayen nak aktif berbusiness, mama ani terus bagitau ade 2 benda penting yang ayen kene setup buat kedai online ayen. Pertama WAJIB ada blog, kedua WAJIB ada FB page. Ini dua media paling common buat kami online business.

Continue reading