Ulser Mulut Cepat Sembuh dengan Shaklee

Assalamualaikum..Salam Sejahtera. Ada antara uols yang sering terkena ulser di mulut? Perit..sakit..kadang boleh merosakkan mood. Mana taknya, mulut sakit nak makan susah perut lapar, nak bercakap susah. Kadang nak menelan berair air mata. Jika uols sering mengalami masalah ini apa kata uols cuba set ulser shaklee ini. Jom baca kisah yang dikongsi oleh Puan Wan Norasiah Wan Mohd Nor ini.

……………

FB_IMG_1490374530679

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya Wan Norasiah Wan Mohd Nor, ibu kepada 4 orang cahaya, 3 hero dan sorang heroin. Suka saya nak berkongsi #shakleeeffect setelah mengamalkan supplemen Shaklee.
.

Sebenarnya saya mempunyai masalah ulser mulut sejak dari sekolah, universiti hinggalah dah kahwin dan beranak pinak. Boleh dikatakan setiap bulan ulser dalam mulut. Ulser ini bukan yang biasa-biasa.
.

Biasanya ulser berlaku di bibir, gusi dan lidah, kadang-kadang ia berlaku serentak. Allah, orang yang pernah kena saja tahu bagaimana azabnya. Kebiasaannya ulser berlaku datang sekali pakej sakit-sakit dan lemah-lemah badan serta ia menyerang sakit kepala.
.

Ulser dalam mulut tetapi kesannya seluruh badan. Badan rasa letih, lesu dan lenguh-lenguh dan rasa macam nak demam.

Emosi juga terganggu, ye la bila ulser dekat lidah, kita tak boleh makan seperti biasa tapi perut lapar. Kadang-kadang berair mata nak habiskan nasi suku pinggan. Usah cakap lauk pauknya, dapat telan nasi kira syukur sangat-sangat itupun makan disulami air masak.
.

Nak bercakap memang tak selesa. Suami memang faham sangat-sangat bila penyakit itu datang. Tak boleh tanya banyak, isyarat je.

Sampai satu tahap terpaksa amik MC sebab memang tak boleh buka mulut. Ye la macam mana nak masuk kelas ngajar, nak buka mulut pun sakit.
.

Allah, rasa macam tiada penyelesaian sebab semua petua-petuan saya dah cuba. Pantang orang cakap ubat ulser, saya akan ikut sebab seksanya menanggung sakit ulser. Asam keping, Bonjela, Marjerin, Garam, Madu, Listerin dan macam-macam lagi.
.

Pernah letak garam, asam keping pada tempat ulser, Allah… sampai menangis, pedih tuhan saja yang tahu. Taubat tak nak buat dah.
.

Pergi jumpa doktor pun dibagi oral aid untuk tahan sakit saje tapi tidak merawat ulser tu. Kadang-kadang terfikir juga, lama-lama kena ulser takut kena barah. Doktor kata barah pun bermula dengan ulser. Allah semakin takut saya.
.

Sampai la satu masa saya ambil supplemen Shaklee set ulser mulut. Set itu mengandungi ESP, B Complex dan Vitamin C. Konsisten setiap hari tanpa jemu.
.

Tanpa disedari, hari-hari, minggu-minggu dan bulan-bulan yang dilalui tanpa gangguan ulser, hidup terus berubah. Tiada lagi muka monyok, bad mood dan murung. Setiap hari boleh tersenyum sampai ke telinga.
.

Terima kasih Shaklee. selamat tinggal derita. Syukur sangat-sangat.

Saya berkongsi kisah benar saya agar semua orang yang senasib dengan bebas dari ulser. Ia umpama mimpi ngeri. Jom amalkan supplemen Shaklee. Kalau ada dengar emak-emak kita atau sesiapa saja ada ulser, bantulah mereka. Mencegah lebih baik dari mengubati.

………

Tempahan dan konsultasi boleh hubungi Ayen di talian 017-2071981.

.

Fadzrin Zainal (Ayen)

http://www.wasap.my/60172071981

Founder of Tokey.Vitamin.KLCC

Natural Beauty! Tak Perlu Make up Dah!

kulit-cantik-tanpa-mekap

Kali ini AyenΒ nak kongsikan pengalaman seorang pengguna Shaklee yang sangat berpuashati setelah mengamal Vitamin C, Vitamin B Complex, Vitamin E dan ESP. Vitamin untuk kulit cantik ini memang sangat terkenal, ramai yang berpuas hati dengan apa yang mereka makan kerana bukan sahaja mereka mendapat kulit yang bersih tanpa cela, kesihatan mereka juga lebih baik, badan cergas, kurang demam dan selsema dan sentiasa bersemangat menjalani rutin harian.

Continue reading