Blog

Posted in Optimum Health

Baru Nak Berjinak Dengan Supplemen? Set Keperluan Harian Adalah Pilihan Yang TEPAT!

Kini pengambilan supplemen sudah menjadi kemestian. Ini antara 3 sebab utama yang Ayen boleh berikan mengapa kita perlu makan supplemen…

Continue reading “Baru Nak Berjinak Dengan Supplemen? Set Keperluan Harian Adalah Pilihan Yang TEPAT!”

Advertisements
Posted in Set Ibu Mengandung

Mengalami masalah HB Low Dan Kencing Manis Ketika Hamil? Apa Rahsia Ibu Ini Bebas Daripada Dua Masalah Ini

Bagi ibu yang sedang mengandung sebolehnya kita mengelak dua masalah ini daripada berlaku sepanjang tempoh kehamilan. Sebab itu ada di antara kalangan ibu mengandung sangat particular tentang makanan. Mengurangkan makanan yang manis-manis dan melebihkan makanan yang tinggi kandungan zat besi dalam diet harian. Seriously kalau dua bacaan ni di bawah par, bersedialah terpaksa datang follow up check up lebih kerap. Procedure kena ambil darah tu yang kadang buat lemah semangat.

Continue reading “Mengalami masalah HB Low Dan Kencing Manis Ketika Hamil? Apa Rahsia Ibu Ini Bebas Daripada Dua Masalah Ini”

Posted in Set ShakleeBaby

Penjagaan Kulit Buat Si Manja

Kecoh suatu masa tentang satu jenama barangan bayi yg terkemuka; ‘J&J’ tu yg mana mereka sendiri mengakui bahawa terdapat bahan kimia berbahaya yg boleh menyebabkan kanser kepada bayi. Mulai saat Ayen membaca tentang isu itu, keraguan Ayen pada produk jenama lain yg dijual secara komersil juga semakin meningkat. Bayangkan, satu jenama gah yg telah berpuluh tahun berada di pasaran & telah digunakan oleh beberapa generasi pengguna akhirnya mengakui bahawa ia mengandungi bahan kimia yg boleh menyebabkan KANSER -penyakit yg paling ditakuti oleh semua golongan!

Continue reading “Penjagaan Kulit Buat Si Manja”

Posted in Set Kulit

Krim Pelbagai Guna Sesuai Di Bawa Ke Mana Sahaja

Krim pebagai guna ini memang antara barang wajib ada dalam beg doraemon Ayen.Β  Ke mana saja Ayen akan bawa sebab boleh digunakan sebagai rawatan luaran seperti merawat kegatalan, boeh dijadikan sebagai repellent untuk menghalau nyamuk dan serangga , boleh dijadikan sebagai krim pelembap kalau keluar makan angin tepi laut dan macam-macam lagilah. Apa krim yang best sangat Ayen pakai ni? Proudly present inilah dia Herbal Blend Multipurpose Cream.

 

Continue reading “Krim Pelbagai Guna Sesuai Di Bawa Ke Mana Sahaja”

Posted in Optimum Health

Ketumbuhan Di Payudara Buat Duniaku Gelap Sementara

Badan yang sihat, tiada batuk, tiada demam tapi tiba-tiba memberikan “isyarat” luarbiasa pada kita dan lebih menakutkan “isyarat” yang ditunjukkan merupakan permulaan episod ngeri yang tidak akan kita lupakan. Apa yang patut anda rasa apabila keluar lelehan DARAH pada payudara yang selama ini semuanya ok ok saja. Takut? Panik? atau Tenang-tenang saja? Kalau Ayen memang akan rasa takut, sedih dan berbagai perasaan lagi. Seperti ada batu besar menghempap badan rasanya. Beratnya Allah saja yang tahu. Paling ditakuti kalau doktor sahkan ada sel kanser dalam badan Ayen. Agaknya inilah detik-detik cemas yang dirasai oleh Puan Zamzakidah. Nak tahu lebih lanjut cerita ini? Jom kita soroti sama-sama.

Continue reading “Ketumbuhan Di Payudara Buat Duniaku Gelap Sementara”

Posted in Set Berpantang, Testimoni

Tips Memilih Set Berpantang Terbaik Buat Bakal Ibu

Tak sabar rasanya nak peluk, cium baby yang kita kandung. Betul tak? Laksana bauan dari syurga..wangi, nyaman dan mententeramkan jiwa. Namun sebelum melalui pengalaman terindah ini, salah satu perkara yang wajib ibu-ibu sediakan adalah memilih set berpantang yang terbaik sepanjang tempoh berpantang. Elok sediakan awal jadi tidaklah terkocoh nanti. Manalah tahu, due date lagi dua minggu tapi tanda bersalin dah ada. Baby dah tak sabar nak melihat dunia dan jumpa mama dan papa tapi set berpantang tiada lagi. Kadang-kadang benda kecil begini yang akan memgganggu emosi ibu-ibu nanti. Jadi lebih elok sediakan awal-awal.

Continue reading “Tips Memilih Set Berpantang Terbaik Buat Bakal Ibu”

Posted in Informasi

Apakah Maksud “Low Fire Danger” Pada Baju Kanak-Kanak?

 

FB_IMG_1524576593835

Pernah tak mommies semua terjumpa label baju anak-anak kita dengan label “Low Fire Danger”. Pernah tak kita terfikir apa maksudnya label ini. Kebanyakkan label yang kita jumpa di negara kita selalunya merujuk kepada saiz baju dan cara nak basuh baju (samada dry cleaning atau warm water) kan. Tapi yang ini mungkin kita jarang jumpa.

Continue reading “Apakah Maksud “Low Fire Danger” Pada Baju Kanak-Kanak?”

Posted in Set Subur, Testimoni

10 Tahun Penantian, Kini Berakhir.

Anak merupakan anugerah paling agung buat pasangan suami isteri yang sudah berkahwin..nak nak bagi pasangan yang baru mendirikan rumah tangga. Bagi pasangan yang belum dikurniakan cahaya mata walau sudah mendirikan rumah tangga bertahun lamanya pasti akan dihujani dengan pertanyaan cepucemas tentang anak dari sanak saudara yang kadang kala akan buat kita jadi fobia. Berpeluh dahi memikirkan jawapan yang nak diberikan dan akhirnya β€œsilence is the best answer” kan.

newborn-1328516_1920

Continue reading “10 Tahun Penantian, Kini Berakhir.”