Impianku

Assalamualaikum & salam sejahtera. Salam perkenalan buat semua. Pertamanya saya ingin mengucapkan ribuan Terima Kasih yang tak terhingga kerana anda sudi singgah di blog ini dan berharap memberi sedikit sebanyak manfaat buat anda semua.

Jom kita berkenalan! Nama saya Fadzrin Ilyana dan ramai kenalan saya lebih gemar memanggil saya dengan “nickname” Ayen. Ibu kepada dua cahaya mata dan baru menyandang jawatan full time WAHM (Work at Home Mom) untuk dua tahun. Alhamdulilah inilah nikmat Allah yang tak terhingga kerana ini yang Ayen mahukan bila sudah menimang cahaya mata. Mahu memberikan sepenuh masa dan perhatian dalam membesarkan anak-anak Ayen.

Antara “Big Why” mengapa Ayen memilih “jalan” ini adalah Ayen mahukan “satu empayar” yang mampu diwariskan kepada anak-anak Ayen kelak. Tinggi betul angan-angan ini nampaknya betul tak? Namun dalam dunia ini tiada yang mustahil sekiranya kita mahu berusaha. And it has been proven bila ramai sahabat Ayen yang sudah berjaya dalam Shaklee. Kira ini pengaruh rakan sebaya la ni…huhu..And I’m proud to admit it..Yes! Mereka sahabat yang Ayen kenal sejak zaman sekolah jadi mereka telah melaluinya dengan Shaklee dan berjaya! Takkan ada unsur penipuan di situ. Jika mereka boleh membina empayar dengan Shaklee why not me? Insyallah suatu hari nanti impian ini akan terlaksana. Doakan Ayen yer.

Mesti ada yang tertanya-tanya mengapa Ayen memilih Shaklee dan bukan dengan syarikat MLM yang lain? Ok pada mereka yang belum tahu lagi Shaklee adalah salah satu syarikat Multilevel Company. Tapi adakah sistem di Shaklee sama dengan sistem di syarikat MLM yang lain?

Mestilah jawapannya TIDAK! Bagi Ayen di Shaklee sistem yang diperkenalkan dan imbuhan yang diberi  adalah adil dan saksama. Anda buat, Anda dapat. Bukan Anda buat, Upline dapat. Hatta di “pangkat”mana pon seseorang SID itu jika hanya mampu goyang kaki Insyallah mereputlah beliau di takuk lama. Jadi bagi Ayen yang mahukan satu platform untuk menjana pendapatan untuk keluarga pilihan bersama Shaklee adalah pilihan yang tepat! Sebagai seorang yang memang berkerjaya sebelum ini untuk hanya duduk di rumah dengan anak-anak tanpa buat apa-apa agak sukar bagi Ayen sebenarnya. Melihat suami yang berkerja berhempas pulas seorang juga tidak sampai hati. So why don’t I chase my dream with Shaklee?

Big Why kedua adalah Ayen sangat-sangat dambakan  “Time Freedom” bersama keluarga. Mahu bekerja tapi mahukan sepenuh masa (24/7) duduk di rumah bersama anak-anak. Berani Ayen cakap semua ibu impikan beginikan. Lagi-lagi sewaktu anak sakit. Berat hati ini nak ke pejabat bila mengenangkan anak di rumah yang sakit. Dua tahun yang lepas semasa masih bekerja mahu atau tidak terpaksa jugalah tabahkan hati. Atau kalau berkeras mahu jaga sendiri terpaksalah ambil cuti kecemasan. Alhamdulilah juga dapat boss yang memahami. Jika dapat boss yang tidak memahami situasi sebagai ibu ni rase lagi awal Ayen apply jawatan WAHM ni. hehehe. Lagi satu waktu berkerja kita yang susun sendiri. Namun banyak sebenarnya cabaran bila sendiri yang set the goal. Itu pentingnya planning. Sebab tu ada pepatah orang putih cakap “If you fail to plan, You are planning to fail”.

Big Why ketiga adalah Ayen nak bebas dari segala hutang. Senang cakap “Money Freedom”. Jangan salah faham, hutang rumah, kereta macam tu la…tapi bukan dengan Along. Hihi bahaya tu. Ayen nak cepat-cepat langsaikan segala “komitmen” ini. Bukan apa hutang kan wajib dibayar jadi apa salahnya kita set goal lagi 10 tahun segala komitmen ini selesai instead of berpuluh tahun masa tu dah bercucu kot baru dapat geran rumah. Malah dengan hasil bershaklee Ayen nak bawak family, anak-anak, Mak ayen bercuti seluruh dunia. Special reward untuk mereka sebab banyak menyokong Ayen selama ni. Ya allah bestnya. Moga jadi kenyataan..Amin..

Big Why seterusnya Ayen nak gracefully aging dan badan yang sihat. Masih bertenaga walau sudah berusia. Ini perlukan usaha juga. Dengan ilmu kesihatan yang diperolehi dengan Shaklee dan sentiasa makan supplement Shaklee insyallah ikhtiar kita berhasil. Buat pengetahuan semua, Shaklee sudah bertapak sejak 50-an lagi. Pengalaman pertama Ayen berkenalan dengan Shaklee adalah sewaktu bersalin anak pertama. Anda boleh baca entry blog Ayen di sini. Pengalaman yang indah Ayen boleh simpulkan bila mana Ayen mempunyai masalah kesihatan ketika itu dan setelah berikhtiar  bersama Shaklee, hasilnya berkesan dan sihat kembali. Jadi ini menarik minat Ayen membaca lagi mendalam pasal Shaklee ini untuk membina keyakinan. Yang membuat Ayen bertambah yakin bila tahu yang Shaklee ini adalah satu-satunya syarikat supplement yang berani menghasilkan Landmark Study Shaklee untuk membuktikan semua produknya menepati moto syarikat iaitu SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM.

Untuk berjaya dalam Shaklee Ayen sudah tanamkan dalam hati Ayen inilah antara misi penting Ayen dalam perniagaan Shaklee:

1) Cuba untuk mencari solusi kepada masalah kesihatan Customer kesayangan Ayen dengan memperkenalkan produk dan kebaikan Shaklee agar sama-sama merasai kehebatannya. Menarik minat ramai lagi individu di luar sana untuk tampil sihat dan mengekalkan cara hidup sihat kerana untuk berubah semuanya bermula dari anda sendiri dan Ayen boleh tunjukkan jalannya.

2) Untuk membantu lebih ramai individu diluar sana menjana pendapatan tambahan. Tak dinafikan dalam kos sara hidup yang tinggi setiap individu terpaksa melakukan 2 atau 3 kerja agar menjamin kehidupan selesa. Jadi dengan perniagaan Shaklee yang Ayen perkenalkan, Ayen merasai ia sangat sesuai bagi mereka yang menjalani kehidupan sangat sibuk tapi mampu menjana income tambahan.

3) Untuk membantu lebih ramai ibu-ibu (suri rumah) memulakan home based business. Dengan Shaklee yang hanya bermodalkan RM80, para suri rumah juga mampu menjana income sendiri dan pada masa yang sama dapat menguruskan anak. Sesungguhnya Shaklee amat mudah dan memang direka untuk mereka yang sibuk tapi masih mampu membina legasi perniagaan sendiri.

SEMUA ORANG BERHAK MEMILIKI PERNIAGAAN & MEMILIKI IMPIAN!

Siapa yang tidak mahukan:

*Money Freedom
*Time Freedom
*Health Freedom

Yang penting usaha dan jangan berputus asa.

12771953_974733782562745_5420970439974752313_o

Jika ada antara anda semua yang mempunyai cita-cita seperti Ayen, jangan malu dan segan untuk hubungi Ayen. Hulurkan tangan anda dan Ayen akan sambut sepenuh hati. Semua orang layak untuk berjaya.

Jom membina impian dengan Shaklee! Jom kekal sihat dengan Shaklee!

Nak Whatsapp? Click link ini >> http://www.wasap.my/60172071981

Ikhlas dari,

Fadzrin Zainal (Ayen)

Hamba Allah yang Mempunyai Impian Setinggi Gunung

 

Declaimer
All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hakcipta
Sebarang penulisan di laman Tokey.Vitamin.KLCC ini adalah perkongsian peribadi. Dilarang utk dicetak atau disalin. Sekiranya ia bukan bertujuan utk perkongsian ilmu. Semua tawaran, giveaway dari Tokey.Vitamin.KLCC ekslusif dari saya ia tidak berkaitan dgn mana-mana pihak ketiga.

Advertisements