Tokey.Vitamin.KLCC

fadzrin zainal | www.tokeyvitaminklcc.wordpress.com | +60172071981

Baru Nak Berjinak Dengan Supplemen? Set Keperluan Harian Adalah Pilihan Yang TEPAT!

Leave a comment

Kini pengambilan supplemen sudah menjadi kemestian. Ini antara 3 sebab utama yang Ayen boleh berikan mengapa kita perlu makan supplemen…

1. Pemakanan seharian kita yg tidak betul-betul seimbang & memenuhi keperluan nutrisi yg sepatutnya. Kita tidak mengambil setiap nutrisi yg diperlukan oleh setiap organ & deria badan dengan secukupnya. Sebagai contoh, berapa mangkuk buah kita makan setiap hari bagi mendapatkan sumber vitamin C? Berapa kilogram daging/ikan/telur kita ambil untuk mendapatkan keperluan protein?

2. Gaya hidup yang semakin sibuk/’hectic’ dalam alam sekitar yg semakin tercemar. Kita menghirup udara yg tercemar setiap hari. This is fact. Dan kita stress dengan situasi harian (kalau di KL nak pergi kerja pon dah stress disebabkan traffic jam. Pagi-pagi dah stress). Kita terlalu sibuk sehingga terlupa menjaga pemakanan. Sedarkah kita bahawa badan & organ kita menghadapi ‘oxidative stress’ setiap hari? Dan stress tanpa sedar inilah yg mendatangkan pelbagai penyakit kronik kepada kita walau masih di usia muda.

3. Sumber pemakanan yg tidak 100% selamat. Pertanian secara komersil pada hari ini menggunakan pelbagai bahan kimia yg sedikit demi sedikit merosakkan badan kita. Sayuran yg diletakkan baja kimia, buah-buahan yg disembur dengan racun kimia, haiwan yg dicucuk dengan ubat hormon supaya gemuk & cepat dewasa serta genetik tumbuhan yg diubahsuai supaya lebih cepat boleh dituai. Dengan semua ini, yakinkah kita bahawa bekalan makanan semulajadi kita masih sama khasiatnya seperti zaman nenek moyang kita dulu? Tentu tidak!

Atas sebab-sebab inilah kita masih memerlukan supplemen untuk memenuhi lohong-lohong nutrisi yg diperlukan oleh badan kita. BUKAN untuk menggantikan nutrisi yg diperlukan. Tetapi sebagai tambahan untuk mengekalkan tahap kesihatan yg optimum & mengelakkan penyakit kronik sebolehnya.

Apa yg lebih penting adalah pemilihan JENAMA YG TERBAIK untuk supplemen anda. Jangan asal makan sahaja. Pilihlah yg 100% semulajadi. Bukan yg SINTETIK. Jangan ambil supplemen yg semakin merosakkan hati, buah pinggang & organ lain. Pilih yang ada LANDMARK STUDY! Oleh itu Pilih SHAKLEE! 

Jadi bagi uols yang baru berjinak dengan supplemen, boleh cuba mulakan dengan Set Daily Essential ini.

Apa yang ada di dalam Daily Essential Set? 

1. ESP
2. Vitalea.
3. B-Complex
4. Vitamin C.
5. Omega Guard.

  • For your info, ESP membekalkan 9 asid amino yang badan kita tidak dapat hasilkan.
  • Manakala, badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C dan vitamin B sendiri, maka kita perlu ambil dari luar keperluan vitamin ini.
  • ESP berperanan untuk menghasilkan sel-sel baru.
  • Vitalea menjadi makanan untuk sel tadi, vitamin c pulak berperanan untuk membaiki sel-sel yang rosak.
  • Omega Guard membekalkan asid lemak tulen yang tinggi nutrien untuk badan yang kuat & sihat.

Kombinasi ini sangat penting dan ianya sangat lengkap untuk sesebuah keluarga.

Rasakan perbezaannya sebelum dan selepas consume set ini. Lepas tu share dengan Ayen tau. Ayen pon tumpang happy bila u guys happy dan sihat!

Berminat memiliki Set Daily Essential ini boleh wasap Ayen di  017-2071981 atau nak wasap dengan cara pantas boleh klik je link wasap ini http://www.wasap.my/60172071981

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s