Aku Yang Dulu Bukan Lagi Yang Sekarang. Berat Badan Lagi Ringan Berbanding Sewaktu Naik Pelamin

My #shakleeeffect story

Selalu kongsi testimoni orang lain aje. Kali ni Ayen nak kongsi testimoni Ayen sendiri. Amat rugilah kalau seseorang SID tu tak cuba sendiri keberkesanan produk-produk Shaklee. Rasa sendiri baru best kongsi pengalaman dengan orang lain. Sebelum ini Ayen consume Set Pantang dan Menyusu. Itu pon dah wow! Kali ini Ayen cuba Set Slim pula. Nak tahu apa yang ada dalam Set Slim Shaklee?

Detox/Buang :: Buang semua lemak, kolestrol dan toksik yang sudah lama "bersarang" dalam badan dengan Herb-Lax atau Alfalfa.

Detox/Buang :: Buang semua lemak, kolestrol dan toksik yang sudah lama “bersarang” dalam badan dengan Herb-Lax atau Alfalfa.

 

bakarlemak

Bina Otot::ESP dan Cinch dapat membantu anda dalam membina otot yang mantap dan mengelakkan kulit menggeleber. Bila dah kurus kadang-kadang kita mempunyai masalah kulit menggeleber jadi mengambilan Protein yang betul dapat mengelakkan diri anda dari masalah ini

Bina Otot::ESP dan Cinch dapat membantu anda dalam membina otot yang mantap dan mengelakkan kulit menggeleber. Bila dah kurus kadang-kadang kita mempunyai masalah kulit menggeleber jadi mengambilan Protein yang betul dapat mengelakkan diri anda dari masalah ini

Pada mulanya ayen tak pasang niat nak turunkan berat badan. Dengan alasan masih breastfeeding-kan amani, ayen terima aje potongan badan yang tak berapa nak kurus ni. Perasan badan tak naik bagai dipam-pamlah kononnya . Makan pon control sikit-sikit aje. Tapi manjang cheat day saja hihi. Nampak sangat mudah goyah dengan makanan .

Bulan Oktober tahun lepas Shaklee ada buat promosi Lecithin dan Alfalfa. Waktu itu Ayen pon promot dengan semangat di FB Page, FB dan IG. Hasilnya ada sahabat lama yang contact ayen mahukan vitamin untuk kuruskan badan dan dalam masa sama nak susu meriah. Maklumlah selepas melahirkan baby naklah buang segala lelemak berlebihan sewaktu mengandung dulu.

Hah! Memang bertepatan dengan promo bulan tu. So ayen pon recommended dekat sahabat ni ambil lah Lecithin dan Alfalfa. Pakat borong untuk customer eh apa kata Ayen cuba skali. Maklumlah harga runtuh. Tak kan tak nak grab. Lepas tu tak kan kite tengok aje orang lain kurus..takkan tak nak kurus sama..kheennnnn.

Maka ayen pon start consume Alfalfa, Lecithin dan Ayen add on OmegaGuard. Omega ni pada awalnye Ayen ambil untuk untuk skin, untuk lebih fokus bila buat kerja terutamanya bila laksanakan hal-hal shaklee dan waktu tu amani pula terkena batuk dan selesema dari abangnya. Since Amani masih menyusu secara tak langsung nak salurkan nutrien hebat ini melalui susu ibu. Reda la sikit batuk dan seleseme.

Waktu tu usaha-usaha yang ayen buat hanyalah:
 Minum air masak banyak. At least 2-3 liter sehari. Penting minum air banyak sebab kita boleh flush out semua toksin dan pada masa sama mengekalkan kandungan air dalam badan.
 Dinner awal dalam pukul 6.30 petang. Jadi perut mempunyai cukup masa untuk memproses makanan sebelum tidur. Bagi mereka yang berniat nak menguruskan badan makan malam selalunya light-light saja. Kerana penggunaan tenaga lebih rendah berbanding waktu siang.
 Sejak WAHM banyak masa Ayen di rumah bersama anak-anak. Nak keluar joging agak risky jika hanya dengan anak-anak. Jadi Ayen banyakkan aktiviti bermain dengan anak-anak. Tak kiralah jadi kuda round satu rumah. Jadi jongkang jongkit ke..lari2 anak dalam rumah..menari dengan diorang sambil tengok hi5. Macam senang tapi penat tau sebab stamina diorang lagi mantap. Mama nak pitam dah diorang steady gelak2 lagi. Yang penting anak-anak gembira.

Food intake macam hari-hari biasa. Intake normal maksudnya tak ada la makan banyak sangat walau banyak orang kasi lesen besar sebab masih menyusu. Biasalah kan bila menyusu perut cepat lapar. Terus terang Ayen tak ada buat regim diet tolak carbo..diet gaya adkins makan ikan aje..tidakk uolss. Sebab Ayen fikir kalau tolak itu ini tak cukup pula tenaga nak melayan abang adik ni. Lagi satu tak tau la ini valid ke tak..hihi Ayen nak amani dapat susu sedap-sedap  . Jadi makan je sedap-sedap..hihi.

Konsisten makan untuk 2 bulan. Lecithin tu dalam erti kata konsisten consume untuk 2 botol. Ayen memang dah lama tak naik penimbang. So ada sekali tu visit makcik kebetulan rumah dia ada penimbang. Punyalah excited mak Ayen, Ayen, makcik-makcik pakat timbang nak tau berat masing-masing. Kelakar la pulak. So Ayen pon naik je penimbang tanpa ada perasaan apa-apa. Dalam hati ini kita expact standard nombor “6” kat depan. Tetiibaaa! Yang muncul nombor “5” tau.. Lame betul tak merasa uollss..lagi best sebab lagi ringan dari waktu naik pelamin. Terasa di awang-awangan kejap. hihi. Kenapalah tak jumpa Shaklee masa nak kawen dulu. Kalau tak lagi meletop-letop masa naik pelamin 5 tahun lepas (walau waktu tu dah cukup meletop kot hahahah). Masa ni turun 3kg banding masa last timbang suatu ketika dahulu (bila tu jangan di tanya sebab memang dah lupa..hihi)

Masa tu pon dah rasa dah syok..wahh boleh tahan juga penangan Alfalfa,Lecithin dan OmegaGuard. Ayen masih teruskan pengambilan macam biasa sebab bila konsisten makan set slim ni badan lagi sedap, ringan, perut rasa cam leper kosong. Kalau tak rasa bloated, kembung macam preggy 3 bulan. Padahal lemak dengan angin aje lebih kot.

Nak dijadikan cerita, awal bulan Desember kami ex-school mate ada reunion. Seronok ni jumpa member lama. Rata-rata tak jumpa sehingga berbelas tahun. Ramai bagi komen waktu tu nampak kurus. Eh tapi serius ayen memang takde rasa kurus sangat. Sikit aje mungkin. Tapi bile ramai yang bagi komen eh tak boleh jadi ni. So gigihlah mencari gambar paling latest untuk buat comparison. Tadaaa ini lah hasilnya. Mungkin weight loss tak banyak sangat tapi yang ayen perasan inch loss. “Kecut” banding sebelum ambil Lecithin dan OmegaGuard.

16462970_1606090979417526_2194841064636310178_o

Alhamdullilah. Kurus secara sihat itu yang penting. Kurus slow and steady dan tidak mengejut. Takut kalau kurus secara drastik..naiknya pon secara drastik. Seram!!!

Mahu rasai sendiri dan merealisasikan azam uols dengan Set Slim Shaklee?

Whatsapp Ayen di nombor tertera untuk tempahan dan konsultasi:
 0172071981
 0172071981
 0172071981
.
Fadzrin Zainal
Pengedar Shaklee Malaysia
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
Founder of https://www.facebook.com/tokey.vitamin.klcc/
 https://tokeyvitaminklcc.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s