Sakit Batu Karang Sembuh Selepas Berikhtiar Dengan Vivix

10418981_429713413900192_8564103225796501493_n

Apakah penyakit batu karang dan bagaimana ia terjadi? 

Air kencing kita mengandungi garam galian yang telah hancur. Jika garam ini terlalu pekat, garam berlebihan bertukar menjadi keras dan dinamakan ‘batu’. Batu karang yang besar boleh menyekat pengaliran air kencing dan menyebabkan jangkitan dan adakalanya dinamakan renal colic – sakit teruk di sekeliling buah pinggang hingga ke bahagian kelengkang. Sesetengah orang yang mengalami batu karang tidak merasakan apa-apa tanda, ada pula terlalu sakit dan keradangan.

Orang kata batu karang boleh terjadi bila kita kerap menahan buang air kecil. Kadang disebabkan terlalu sibuk dengan kerja sampai sanggup menahan kencing. Tak bagus untuk kesihatan tau.

Namun ada berita baik buat mereka yang mengalami masalah Batu Karang. Anda boleh berikhtiar dengan Vivix iaitu satu ramuan semulajadi mengandungi sumber resveratrol yang tinggi. Seperti yang diceriitakan oleh Puan Akmal, Batu Karang yang dialaminya hilang tanpa perlu dibedah selepas konsisten mengamalkan vivix. Jom ikuti kisah beliau.

Continue reading

Jerawat Batu Lenyap Selepas Konsisten Amalkan Vivix

Jerawat batu selalu dialami ketika zaman remaja. Selalunya disebabkan faktor jenis kulit dan hormon . Jerawat batu boleh mempengaruhi self-confident seseorang. Kadang nak ambil gambar pon malu sendiri. Nak berswafoto memang jarang -jarang lah berlaku. Bagi mereka yang mengalami masalah jerawat batu sukar hilang bolehlah berikhtiar dengan Vivix Shaklee. Anda boleh baca pengalaman yang dikongsikan oleh Puan Sarah ini. Menurut Puan Sarah, selepas konsisten vivix gambar terkini di dalam passport tampak lebih muda tak macam 2 tahun sebelum itu yang kelihatan makcik-makcik. Siapa nak awet muda jom minum Vivix.

14590121_1126228530800774_4000098091437379924_o

Continue reading

Supplement pon perlu bawa ketika bercuti?

Sakit ketika bercuti memang sangat dielakkan. Lagi-lagi bercuti di luar negara. Terasa rugi pula bila terpaksa memerap di bilik hotel dek kerana tak sihat. Kadang faktor cuaca di tempat baru buat badan tak mampu menahan bezanya cuaca di tanah air dengan tempat percutian. Perlukah Supplement di bawa ketika bercuti? Adakah supplement merupakan satu keperluan atau hanya memberatkan beg saja? Jom baca kisah Puan Siti Sarah ini. Mungkin tips ini berguna buat anda yang kaki travel atau sedang merancang untuk bercuti dengan anak-anak yang masih kecil.

14589882_1126239667466327_7556331070501896552_o

Continue reading

Tiada Lagi Sakit Tumit dan Bacaan Darah Tinggi Turun Ke Paras Normal Selepas Konsisten Vivix

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pernah sakit tumit? Ish dengar je macam biasa-biasa. Tapi bila kena nak berjalan rase menyucuk dekat tumit tu. Nak ke bilik air walau dekat setapak dua terpaksa pegang dinding. Itu baru cerita sakit tumit. Kalau blood pressure meroket lagi bahaya. Kalau tidak dikawal boleh mengundang stroke. Jadi kali ini Ayen kongsikan kepada anda Testimoni Vivix dalam menangani masalah kesihatan ini. One for all lah katakan jadi pemilihan untuk consume Vivix Shaklee oleh Puan Arbayiah memang tepat! Jom baca kisah beliau.

14525091_1126273874129573_417098370279931995_o Continue reading

Luka Czer Cepat Sembuh Lepas Consume Vivix

Assalamualaikum…salam sejahtera semua. Kali ini Ayen nak kongsikan testimoni vivix shaklee dalam menyembuhkan perit luka selepas melahirkan baby secara cesarean. Melahirkan anak memang sakit tak kiralah secara normal atau czer. Semamangnya wanita makhluk hebat ciptaan yang maha Esa. Bak kata orang-orang lama tiada sakit yang menyakitkan dari melahirkan anak. Kaum bapa tak caya? Boleh cuba buat simulasi melahirkan anak ..hihi. Kelahiran secara czer lagi mencabar cara berpantangnya. Nak bergerak susah, Nak duduk susah, Nak dukung anak susah, Nak bersin kena tahan, Nak berbengkung ikat-ikat jauh sekali, Nak Buang air pon tak boleh main teran aje, Nak gelak tengok Sepah Reunion dinasihatkan untuk 40 hari tu eloklah dielakkan. Takut ade yang tertetas pulak. Sakitnya Masyallah! Tapi dengan Vivix Shaklee proses penyembuhan jadi lebih mudah. Tak percaya?! Jom baca kisah ini.

14566444_1126357510787876_535152057657816346_o

Continue reading

Vivix Shaklee Sumber Resveratrol Paling Hebat Yang Pasti Buat Anda Teruja

12687968_10208375000923298_8997636008021664167_n

Pasti ramai yang nak tahu tentang kehebatan Vivix Shaklee. Ramai yang kenal pada nama sahaja dan sudah pasti pada harganya. Katanya mahal betul ke? Jika dibandingkan dengan harga Nasi Ayam atau Western Food Kedai AAA memang la terasa mahalnya. Cuba bandingkan dengan kos rawatan untuk Kanser, Stroke, atau Kencing Manis. Lagi-lagi sekarang semua kos hospital dah naik harga. Tapi yang paling penting adalah nikmat kesihatan tu yang paling manis. Betul tak? Ayen biarkan jawapan itu anda yang jawab. Tepuk dada tanya hati. Gituuu.

Continue reading

Bahana Stroke

fast-spot-a-stroke

Strok adalah punca kematian ketiga terbesar di Malaysia. Hanya penyakit jantung dan kanser mengatasinya. Ia dianggap sebab utama kehilangan upaya yang teruk, dan setiap tahun, dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami strok. Sesiapa sahaja boleh mengalami strok, termasuk kanak-kanak. Namun, kebanyakan kes menimpa orang dewasa.

Continue reading