Kencing Manis Ancaman Buat Rakyat Malaysia

Diabetes atau kencing manis adalah penyakit popular menyerang rakyat Malaysia. Diabetes merujuk kepada bacaan gula (glukosa) dalam badan kita yang melebihi paras normal. Gula merupakan sumber tenaga bagi badan kita tetapi jika berlebihan akan menyebabkan masalah kesihatan. 1 daripada setiap 7 orang dewasa di Malaysia menghadapi Kencing Manis. Jika gejala ini tidak dibendung tidak hairan jika angka ini semangkin mengecil. Apa yang amat ditakuti penyakit kencing manis mampu mengucar-kacirkan seluruh sistem dalam badan. Pesakit Kencing Manis lebih terdedah kepada masalah sakit kronik yang lain seperti serangan jantung, kegagalan buah pinggang, strok, kerosakan saraf, gengrane kaki, buta, gout, high blood pressure dan macam-macam lagi.

poster-kecing-manis

Apakah simptom-simptom kencing manis?

  • Kerap membuang air kecil.
  • Terasa amat dahaga dan cepat lapar.
  • Kabur penglihatan.
  • Nafas berbau .
  • Penurunan berat badan.
  • Keletihan.
Pengambilan Vivix Shaklee yang berterusan membantu merawat diabetes selain berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas. Ada juga penyakit diabetes sembuh dengan mengamalkan Vivix Shaklee. Namun itu semua ketentuan dari Allah. Yang penting kita tidak berputus asa mencari penawar setiap sakit.
vivixmenyembuh

Vivix adalah satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis, penyakit jantung dan darah tinggi. Jika ada antara anda yang menghadapi penyakit 3 serangkai, Ayen amat syorkan mengamalkan Vivix Shaklee

Bagaimana Vivix Shaklee membantu merawat penyakit kencing manis?

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol yang amat memberi manfaat kepada pesakit kencing manis dengan:

1) Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) 

Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.  Jadi, pengambilan secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

2) Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan pengambilan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang boleh menyebabkan kencing manis.

3) Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

4) Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Jom lihat testimoni dari pengguna tegar Vivix Shaklee yang berjaya menurun kadar gula mengambil vivix secara konsisten.

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 21: NURUL SYAZWANI SALLEH

[KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX]

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 🤔

14883609_1141227579300869_6113158779995521432_o

=========================================

testi-kencing-manis

=========================================

testi-kencing-manis-2

=========================================

testi-kencing-manis-3

=========================================testi-kencing-manis-4

 

Jika anda mahu cuba sendiri kehebatan Vivix Shaklee ini boleh hubungi Ayen. Malah jika anda tidak menghadapi penyakit kencing manis tidak salah buat anda untuk consume Vivix Shaklee untuk kesihatan yang lebih cemerlang. Bak pepatah orang putih “Prevention is better than cure”.

Tempahan dan konsultasi boleh hubungi:

Fadzrin Zainal
Whatsapp : 0172071981
Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju
FB Page : Tokey.Vitamin.KLCC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s