KampungMu KampungKu Jua

Ayen memang takda kampung. Jadi kalau balik kampung memang merujuk kepada kampung suamilah di Slim River. Terpaksalah menumpang kampung orang. Maklumla kita dok keyell…hihi. Menetap di kawasan perumahan teres yang serba sederhana. Tapi kawasan rumah dah macam kampung sebab rata2 yang tinggal di sini adalah generasi ibubapa. So anak2 mereka ni akan berkunjung jengah ayah mak apabila hujung minggu atau cuti perayaan. Parking? Memang penuh kiri kanan jalan. Meriah je rase.

Setiap kali balik kampung, ayen memang macam over excited sket sebab ayen suka suasana sepanjang perjalanan ke kampung tu. Bila tengok pokok, permandangan tepi jalan lagi2 kalau balik awal pagi macam lepas subuh ke best tau kene angin pagi. Segar je rasa.

kampung-halaman-sejati

Kalau agak lame tak balik kampung, biasanya ayen akan prepare la buah tangan sikit. Ayam serai atau ayam kicap berempah resepi turun temurun iollss tu la yang akan jadi pilihan. Bawak dalam seekor dua dan nasi impit buat lawan. Macam menu raya dah..hahaha.

Bila di sana banyak masa diluangkan dok rumah saja. Selalunya aktiviti makan-makan dan borak2. Yerla masa ni nak spend masa borak dengan mak mertua dan ipar duai. Kalau balik kampung diet ayen memang hancur la. Siapa mampu tolak menu masakan kampung lawannya pula sambal belacan mak mertua ayen tu. Kadang perut dah kenyang still mampu suap nasi kalau nampak sambal belacan mak bawah tudung saji. Marvelicious! Anak-anak pula aktiviti mereka tgk ayam itik kat rebanlah. Nak tengok ayam itik live kat kl? Kene g farm in the city la gamaknye..hahaha..

Tapi kalau nak aktiviti lagi best ayen suka lajak ke rumah akak ipar ayen di Bidor. Kat sini ada sungai. Memang tak jauh dari rumah akak ipar. Jalan kaki je. Datang situ syok dapat main air sungai. Perrgghhh sejuukkkk airnye. Berendam kejap je dah kecut jari2 semua. Kalau kami nak pekena durian kampung pon sanggup gak datang ke sini sebab mereka ada dusun. Heaven oi bila tiba musim durian. Kuning2 manis2 isinya. Pernah bawak balik KL sebakul puas makan dengan sedara mara ayen skali layan. Dah macam pesta durian gayanya

Tapi walau ke mana saja ayen pergi ayen akan bawak few vitamin shaklee all time favorite ayen. Semua ini Wajib ada dalam beg ayen.

1-HERBAL BLEND. Biasalah balik kampung kena gigit nyamuk ke serangga ke boleh letak hilang gatal2 tanpa ada parut. Boleh juga dibuat repellent untuk anak2 ayen. Bau dari rosmerry dan daun sege tu buat nyamuk tak nak datang dekat.

2-DEEP FOAMING CLEANSER NW- Bila seharian perjalanan ke kampung muka pon sampai minyak2 wajib cuci muka dengan pencuci muka NW ni. Hilang segala minyak, debu, kotoran. Segar kembali muka. Lembut je kulit muka lepas dicuci.

3-ALL TIME FAVORITE TRIO : BCOMPLEX, VIT C dan VITALEA – buat ayen sentiasa bertenaga, mood maintain cantekkk dan imun booster. Tak nak la bila bercuti di kampung demam pula. Habis tergendala aktiviti kalau mama demam.

4-OSTEMATRIX- ini nak buat hilang sengal2 badan. KL ke Slim River hanya mengambil masa sejam setgh easy driving tapi kalau balik masa cuti sekolah atau festive season boleh up to 4-5 hours. Adoiii letih lemau rasa badan. Jadi malam wajib makan 4 biji oste hilangkan sengal badan.

Alhamdullilah diberi peluang tumpang kampung suami. Merasa juga suasana kampung. Banyak aktiviti best bleh buat. Yang paling best jalan-jalan cari makanlah..hihi. Bagi sesiapa yg ada kampung lagi-lagi masih punya ibubapa selalu-selalulah balik. Nak lagi best bawa vivix sebagai hadiah kepada mereka. Good spend dan pelaburan kesihatan paling bijak. Nak order? Roger ayenΒ tauΒ .

Tempahan dan konsultasi boleh hubungi:
Fadzrin Zainal
0172071981
Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju
Tokey.Vitamin.KLCC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s