Healthy Dessert : Mealshake Oreo Untuk Anak Picky Eater

Pasti ramai ibu-ibu di luar sana yang sangat gusar bila anak tak mahu makan, takde selera makan tetapi pada masa yang sama aktif bermain. Ini boleh membuatkan anak kelihatan kurus, dan kurang berisi. Sama seperti anak saya yang sulong, memang cerewet makan. Kadang memasak berbagai menu untuk dia tapi akhirnya ke perut mamanya juga. Kalau macam ni keadaannya boleh naik badan mamanya. Maklumla membazir amalan syaiton, dari membazir baiklah di makan..hihi..
I don't like this food

Susah hati mama kalau anak memilih makanan

Tapi ini bukan boleh menyelesaikan core problem saya. Yang nak dijamu anak yang cerewet makan ni. Alhamdulilah ikhtiar saya berjaya dengan memberinya Mealshakes Shaklee yang boleh menaikkan selera makan anak saya.
Apa yang saya buat, saya bancuhkan Mealshake Oreo buat anak saya. Rase dia ala-ala McFlurry Oreo tau. Sedap ke sedap sangat?! Kadang mamanya pon layan bergu dengan anak. Eh no hal sebab Mealshake elok juga untuk orang dewasa.

Ok ni resepi Mealshake Oreo yang sangat di gemari oleh anak saya. Sehari 2 kali pasti dia nak menikmati Oreo mealshakes ni ^_^ . Oreo Mealshake ni boleh la di sediakan untuk anak-anak yang tak minum susu dalam botol. Susu segar lagi sedap kalau sejuk dan baru dikeluarkan daripada peti ais. Nyummy!! (Telan air liur saya yang tengah menaip ni..hihi)

Bahan-bahannya (3 bahan saja):
1. Mealshake Shaklee
2. Small crush Oreo ( boleh di beli di bakeri, RM 7.50 untuk sepeket) Yang ni intinya tiada ya, biskut sahaja. Kalau jumpa yang ada ini pon takpe. Ibu-ibu buangkan intinya.
3.Fresh milk (Kalau saya pilih jenama Farm Fresh ikut kesesuaian anak masing-masing.)

Cara Bancuh:
Masukkan Mealshakes dan susu segar dalam shaker, dan shake, shake, shake uuollss. Bila Mealshakes dan sebati dengan fresh milk, masukkan Oreo crushed cookies. Sudah boleh di Hidangkan untuk si Manja. Sorry tak pernah sempat nak snap gambar sebab asyik terlupa je bila dah ade depan mata. Bila dah terhidang terus ngaap..tau-tau licin sudahhhh..

Apa yang best sangat Mealshakes ni? Ini mengikut pengalaman saya dan mereka yang telah mencuba Mealshakes.
  • Lengkap dengan protien dan 24 jenis A-Z vitamin penting, minerals dan trace minerals yang di perlukan untuk tumbesaran.
  • Meningkatkan selera makan anak-berat badan anak akan bertambah secara konsisten
  • Meningkatkan dan menguatkan imuniti anak- anak jarang demam, jarang sakit.
  • Membantu memperbaiki sistem penghadaman anak- kurang sembelit
  • Mengurangkan masalah kulit sperti ekzema
  • Anak lebih cerdas dan cergas dalam menjalani kehidupan sebagai pelajar
  • Rasa vanilla yang SEDAP!

Siapa yang perlukan Mealshakes?
1. Semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan, anak yang terlampau kurus,selalu demam dan sakit, selalu kena sembelit dan juga kanak-kanak obese.
2. Juga sesuai untuk sesiapa sahaja (Ibu-ibu mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) .
3.Mereka yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh menjadi minuman yg lazat.
4. Meal Shake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan.

mealshake

Saya sendiri memberikan anak saya mealshakes, Alhamdulillah, sungguh pun aktif dengan aktiviti seharian, dia jarang demam dan semakin tinggi membesar. ^_^

Jika mahu mendapatkan mealshakes untuk Champion anda, hubungi Ayen ok! 🙂

Fadzrin Zainal
Whatsapp: 0172071981
Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju
Tokey.Vitamin.KLCC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s