Kandungan Di Dalam Vivix Kini Terbongkar!

Bila kita nak start consume sesuatu multivitamin product sangat penting ambil tahu ingredients yang terkandung di dalamnya. Mana tahu produk itu terkandung heavy metal macam mercury atau plumbum atau apa2 bahan yang membahayakan badan..naya diri sendiri namanya.

Anda nak tahu Vivix Shaklee mengandungi 4 bahan utama ini.

1) ANGGUR MUSCADINE

12744663_10208525574047532_7574759798147923569_n

Nak tahu tak apa yang istimewanya anggur muskat ni? Tengok la saiznya. Besarrrrr masyaalllah..rase nak same besar dengan bola ping pong. Tak percaya? Boleh tengok gambar yang ayen lampirkan.

Anggur Muscadine tadi adalah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang sangat-sangat jarang ditemui. Kelebihan inilah yang menjadikan ia mempunyai lebih banyak faedah dan khasiat untuk kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksidan yang lebih kuat dan kukuh.

2) PURPLE CARROT

cosmic_purple_carrots

Purple carrot merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu. Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dimana ia turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens.

Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama di dalam purple carrot yang memberi warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu-kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu-oren. Anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi sebagai anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan juga anti-karsinogen.

Selain itu, ia turut menunjukkan kesan positif pada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Asid klorogenik merupakan antioksidan yang paling banyak terdapat di dalam semua jenis carrot. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang selalu dikaitkan dengan pengambilan kopi.

3) Elderberry (Sambucus Nigra)

elderberry

Elderberry merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap di serata Eropah dan Amerika Utara. Ia mengandungi sumber anthocyanins yang tiga kali ganda lebih hebat dan baik berbanding karotenoid.

Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang dan dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza. Elderberry juga turut memiliki flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat yang berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.

Selain itu kandungan Vitamin A, B dan C serta nutrien lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi manfaat kesihatan yang baik. Kesemua ekstrak yang didapati daripada elderberry ini berperanan dalam menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes. Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.

Elderberry yang berfungsi sebagai antibiotik semulajadi turut mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4) Polyganum cuspidatum

14222376_1286697691364994_5470893365479851280_n

Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun adalah tumbuhan peribumi yang berasal dari Asia dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Polyganum ini bertanggungjawab dalam memberi warna hitam. Ia merupakan sumber komersial resveratrol yang juga terdapat di dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah dimana terdapat lebih 3000 kajian yang telah dijalankan berkaitan tentang resveratrol ini.

Hasil ujian klinikal makmal menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet sukan dan mengurangkan berat badan.

Sebagai supplemen anti-penuaan yang sangat penting, anti-radang dan juga anti-kanser.

 

Patutlah vivix shaklee antara product most wanted yang powerful sebab isi kandungannya semua hebat dan terbaik. Di sini ayen kongsikan resepi smoothies vivix yang memang sedap. Baru orang cakap dessert like king..hihi..kite jadikannya menu sihat sebab bukan semua dessert boleh menggemukkan tau.

13737492_1059000637469392_2074112324231635068_o

Tempahan dan konsultasi boleh hubungi Ayen di talian 017-2071981.

Jom bervivix untuk kesihatan lebih hebat! ❤

 

Anggur Muscadine Buah Hebat Ciptaan Allah

Pernah tahu apakah gerangan Anggur muscadine?

Tahukah anda anggur ni adalah sejenis tumbuhan yang hebat dan istimewa. Ia disebut sebanyak 6 kali dlm Al-Quran.. ia dikatakan antara buah yang dibawa dalam bahtera Nabi Nuh.

Memang banyak jenis anggur di dunia. salah satunya ialah anggur muscadine atau dikenali sebagai anggur muskat. Anggur muskat ni dikatakan anggur paling istimewa. Mengapa???

anggur-muscad-vs-anggur-biasa

Antara kelebihan anggur muscadine atau anggur muskat ini

Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom ( extra 1 kromosom berbanding anggur lain yang hanya mempunyai 19 kromosom), dan oleh kerana pasangan tambahan kromosom ni, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi, membekalkan sejenis antipenuaan khas dan antioksidan terbaik.

Anggur ini mempunyai buah yang besar, lebih kurang 5cm diameternya…seakan-akan sebiji plum dan hidup di kawasan ekstrem, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ia juga mengandung asid ellagik, yakn sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain. Asid ellagik mempunyai peranan dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser, juga anti virus dan anti bakteria. kompaun polifenol dalam buah muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah

Ia sudah lama menjadi hidangan masyarakat di benua Amerika dan Eropah, dikatakan mula dinikmati secara komersial di zaman Mesopotamia (di antara negara Turki dan Iran).

Ia mempunyai 6 kali ganda kandungan resvaratrol lebih tinggi daripada anggur merah biasa. Resveratrol pada hakikatnya juga telah lama menjadi fokus penyelidikan golongan saintis di serata dunia. Dalam tempoh hampir dua dekad, lebih 2,000 eksperimen berbeza telah mencungkil rahsia dan impak ke atas kesihatan.

Anggur muecadine mempunyai lebih banyak serat diet berbanding nasi atau bran oat

Anggur muscat tinggi dalam Quercetin iaitu flavanoid yang sangat sihat.

Susah kan nak cari anggur ni..tapi jangan risau..kini kita dapat nikmati kebaikan anggur muscadine atau muscat ini dengan cara yang mudah dan pantas. Bagaimana?

dgn VIVIX lah ^_^

12687968_10208375000923298_8997636008021664167_n
VIVIX in concentrated dan tahan untuk 45 servings @ tahan lebih 1 bln. Mudah dan simple. berkesan lagi..
InsyaAllah..dengan izin Allah.

Untuk konsultasi dan tempahan Vivix Shaklee the most wanted ini boleh hubungi Ayen di talian yang tertera. 🙂

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Resveratrol? Apakah ini?

VIVIX SANGAT KAYA DENGAT RESVERATROL

Apa pula Resveratrol ni?bunyi macam pentrol je kan.

Resveratrol adalah salah satu bahan yang dicampurkan untuk menghasilkan Vivix. Ia satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, buah-buahan, biji, anggur dan produk dari anggur.

Vivix Shaklee

Vivix Shaklee


Seperti terkandung dalam info grafik ini, Resveratrol mempunyai aktiviti polifenolik dan antioksidan yang didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraana hidup. Kajian juga menunjukkan bahawa resveratrol melawan penuaan selular dan memanjangkan jangkahayat sel selular, yang mungkin mempunyai kesan positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan metabolisme.

Jadi tak hairanlah bagi mereka yang konsisten consume Vivix Shaklee mampu tampil 25 tahun lebih muda dari usia sebenar dan taraf kesihatan mereka semakin meningkat!

resveratrolSebelum mengambil apa-apa product yang mempunyai kandungan resveratrol tinggi anda perlu tahu beberapa perkara.

  • kandungan resveratrol mesti lah dari sumber semulajadi dan selamat untuk diambil.
  • 99% pure trans resveratrol
  • Jenama produk mesti la confirm selamat. Ambil saja vivix shaklee sebab memang ada ujian klinikal dan landmark study yang comprehensive membuktikan shaklee product benar2 selamat dan berkesan.
  • PREGGY WOMEN TAK BOLEH AMBIL Resveratrol produk. Ini kerana bahan antioksida yang terkandung dalam vivix mampu mengganggu janin. Jangan risau preggy mom ada set mengandung shaklee buat anda. Selamat untuk mama dan baby.

Mahu rasai kehebatan Vivix Shaklee yang selalu diperbualkan? Jom contact Ayen untuk konsultasi dan tempahan vitamin awet muda uolss ni ok. 🙂

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Shaklee Pilihan Atlit Dunia.

Shaklee juga menjadi pilihan para atlit dunia. Bukan calang-calang orang yang memilih produk Shaklee ni. Dengan keyakinan mereka dan keberkesanan produk shaklee membuat mereka jatuh hati dan memilih Shaklee sebagai supplement. Confirm kalau buat ujian doping tiada masalah. Mungkin kita kena perkenalkan produk Shaklee kepada Atlit Negara juga.

Jom baca apa komen mereka. (**Komen di ambil dari Shaklee Corporations US Facebook)

 

14125581_1169859136390868_2097210033537207344_o

Kami Craig (Women’s Water Polo gold medalist)
———————————————————-
“As an elite athlete, taking care of my body is a top priority.I make sure everything I consume will help me compete at my best. It gives me great comfort to know Shaklee produces clean and healthy products, which make it safe and easy for athletes to perform at their best. All the Shaklee Pure Performance Team members and I share the same values in health and competition, and I’m thrilled to be part of the Shaklee family!”

14124299_1171053739604741_1043123795204222920_o

Corey Cogdell-Unrein, 2008 and 2016 Bronze medalist
——————————————————————

“Thank you Shaklee Family for all the love and support! I’ve been a #ShakleeAthlete for almost five years, and in that time I’ve lost 15 pounds on the Shaklee 180 program and rely on the Life Strips for my daily nutrition. And now I’m bringing home another medal!”

14305395_1186985911344857_8408891211046906374_o

Amanda Elmore (Women’s rowing gold medalist)
———————————————————-
“In training for Rio, I learned how important it is to be consistent. We have to show up ready to perform every day, no matter how hard yesterday’s workout was. Some mornings I felt so beat that there was no way I’d make it through the second row, but I always did. Recovery is the biggest part of that, and I’m always looking for quick, healthy, and clean ways to recover. I’m proud to be part of the Shaklee family that values clean and pure products that I can trust while training and competing.”

Mahu alami sendiri keberkesanan produk shaklee? Jangan malu segan, jom contact Ayen di talian yang tertera.

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Macam Mana nak pilih Minyak Ikan terbaik ni? Masalah negara bagi saya

Seriously suatu waktu dahulu, Ayen pon confuse untuk memilih mana fish oil terhebat yang boleh ayen consume. Bila ayen tiba di farmasi kecenderungan pemilihan adalah berdasarkan jenama yang ayen tahu (selalunya popular) atau nak mudah tanya saja pharmacist yang bertugas hari tu. Atau recommended dari kawan-kawan yang consume. Saya percaya kawan-kawan tak menipu cuma betulkah pilihan mereka? Jeng jeng jeng…

14481934_1305020452866051_3670458828554091902_o

Ilmu “congak minyak ikan” ini saya pelajari dari salah seorang otai geng Supermom. Mahal ilmu ni. Itu bestnya jaringan network kami. Bukan hanya “menjual” tapi perlu study dan menceduk extra knowledge begini. Barulah jadi SID Pro kan. hihi..

OK. Bila memilih fish oil supplement, bilangan kandungan EPA dan DHA ini sangat penting untuk kita ambil tahu. So dari situ kita boleh kira peratusan Omega 3 dalam fish oil tersebut. Jadi dari sini barulah kita boleh tahu samada pilihan kita itu betul atau tak. 

Omega 3 ni adalah gabungan EPA dan DHA tersebut. Itulah kandungan sebenar yang berguna kepada kita. Jadi nak mudahkan anda nak tahu, anda boleh buat pengiraan ini.

FORMULA KIRA PERATUSAN OMEGA 3 DALAM MINYAK IKAN:

% Omega 3 = 100% x(EPA+DHA)/(JUMLAH MINYAK IKAN)

Kesimpulannya lagi tinggi peratusan Omega 3 dalam sesuatu fish oil product lagi bagus la product tersebut. Ini melambangkan betapa pure-nya fish oil tersebut.

So lepas ni bila berkunjung ke farmasi mencari fish oil boleh la gunakan formula ini sebagai rujukan. Kira guna calculator kat Ipong atau Samseng anda je…hihi

Since saya dah tolong buatkan calculation, Omega Guard Shaklee mengandunngi 90% Omega 3 concentration.

Mudahnya pilihla Omega Guard Shaklee sebab memang terbukti terbaik di dunia. 🙂

14462712_10209978278440853_6533897222454548331_n

Jadi untuk order minyak ikan terbaik di dunia ini dan konsultasi bolehlah contact saya ❤

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju 

LANDMARK STUDY…Pentingkah Golongan Marhaen Macam Saya Ambil Peduli?

“Landmark” bermaksud mercu tanda bagi sesuatu tempat. Kalau kita nak pergi tempat yang jarang-jarang kita pergi selalunya kita akan mencari apa landmark/mercu tanda yang boleh kita jadikan rujukan..macam dulu saya bersekolah di Teluk Intan..mostly orang akan tahu mercu tandanya adalah menara condong ala2 menara pisa tu. Kalau di Kuala Lumpur mostly foreigner akan refer kepada menara berkembar petronas. Dan lagi best selalunya jika ada yang mahu berkunjung ke rumah saya..saya jadikan pagar jiran sebelah rumah saya yang sememangnya unik sebagai landmark…confirm tak sesat.

Tapi apa pula maksudnya “Landmark Study”? Dan apa kena mengena dengan Shaklee? Kenapa penting sangat Landmark Study ni kepada Shaklee?

Perlukah kita ambil tahu???

Perlukah kita ambil tahu???

 

Landmark Study ini merujuk kepada kajian yang dibuat secara menyeluruh dan hasil dari kajian ini akan digunakan sebagai rujukan oleh seluruh pakar dalam bidang tersebut. Samada result dari kajian ini bagus atau tidak, ia akan menjadi penanda aras bagi bidang tersebut. Kajian dijalankan oleh pihak ketiga (third part) dalam bidang itu maka memang tiada unsur “bias” atau unsur “udang di sebalik batu”. Setelah selesai, hasil kajian akan di”publish” ke seluruh dunia. Jika baik keputusannya gah lah produk/organisasi itu. Tapi jika buruk hasil kajiannya satu dunia tau dan boleh melingkup sesebuah organisasi itu.

Besar kan risiko jika sesuatu organisasi itu setuju untuk menjalankan Landmark Study ini. Dan atas sebab risiko inilah bukan semua pengeluar produk mahu jalankan landmark study ini.

Tapi risiko inilah yang telah diambil oleh Roger Barnett bagi membuktikan bahawa produk shaklee benar-benar bagus dan bukan hanya dibibir SID atau penggemarnya sahaja. Semua sudah terbukti dalam Landmark Study ini.

Jadi kenapa pentingnya Landmark Study ni kepada Shaklee adalah untuk membuka mata dan membuktikan seluruh dunia bahawa produk shaklee benar-benar SELAMAT..BERKESAN,,dan MESRA ALAM.

Jadi KITA MESTI AMBIL PEDULI sebab diluar sana sungguh banyak produk kesihatan yang kita sendiri tidak tahu status “selamat”nya. Nak selamat ambil lah SHAKLEE! sebab bukan omongan kosong tapi sudah terbukti oleh landmark study yang dijalankan.

Anda boleh study result landmark study seperti dalam gambar ini.

14068163_1273524966015600_7137847044759494946_n

13920839_10210042242403293_7829025696292469590_n

Belum terlambat untuk anda nak beralih kepada Shaklee!

Konsultasi dan tempahan produk Shaklee boleh hubungi Ayen.

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Tips Rumah Kemas Walau Ada Baby/Toodler

Assalamualaikum mommies semua! Busy nampaknya mengurus kerja rumah. Sambil-sambil sip kopi cicah biskut tu jom baca entry ayen kali ini.

Ayen ade baca satu post ni di FB tapi bila nak cari balik dah tak jumpa pula. Tips ini Ayen rase sangat berguna bagi kita para ibu. Tak kira yang bekerja atau suri rumah. Nak mencapai matlamat rumahku syurgaku perlu ada strategi juga. Maklumla domestic engineer work smart orang kata. Hihi.

housewife

1) Bangun pagi awal 1-2 jam dari anak.
Bila bangun awal boleh la bersiram dengan tenang,. Sempat masak breakfast yang simple untuk anak. Sempat sarapan dengan tenang. Mampu ber”me time” walau setengah jam. Terapi minda tu. Jadi hari anda bermula dengan tenang. Ada yang sanggup bangun seawal 4 pagi. Kalau tak sanggup awal sejam-dua sudah mencukupi. Jika anak selalu bangun pukul 8 pagi. Ibu2 bangun lah pukul 6 pagi.

2) Kemas katil dan bilik tidur sejurus bangun pagi.
Bila bangun pagi terus lipat selimut, susun bantal, kutip baju kotor yang sudah dipakai semalam untuk dicuci. Trust me bila tengok katil dan bilik dah berkemas barulah puas dan rasa lebih structure nak mulakan hari. Tak perlu la ambil masa lama. Kemas atur bantal tak sampai 10 minitkan.

3) Cuci baju setiap hari (ikut kapasiti seisi rumah).
Ramai seisi rumah..banyaklah baju kotor. Nak mengelak malas memproses basuh baju yang menimbun, cuci baju setiap hari. Macam ayen, salah satu push faktornya kerana tekanan air di rumah Ayen kadang slow. Tiba-tiba tak ada air dan kena pula baju menimbun. Boleh haru jadinya. Jika bekerja, boleh basuh baju waktu malam. Kan rata-rata membasuh guna mesin basuh, campakkan saja dalam mesin basuh dan ibu bole settlekan kerja lain. Multi-tasking itukan kehebatan para ibu.

4) Lipat Baju selepas angkat kain dari jemuran.
Haa yang ni memang challenge untuk ayen. Tapi sejak istiqomah seminggu ni kurang la gunung kat rumah ni..hihi. Tips die sambil lipat tengok rancangan tv kegemaran. Tapi make sure tangan juga berjalan. Takut abis rancangan gunung tak tertarah lagi…ngee…Bila kain siap berlipat clear lah rumah. Rasa kepuasan kalau tengok bakul kain tu kosong. Bila hari-hari buat amount kain tu akan jadi sikit jadi proses melipat akan lagi mudah. Kadang tak sampai 10 minit dah settle.

5) Kemas ruang tamu dan mainan anak 2 kali sehari (tengah hari dan sebelum tidur)
Ada anak kecil bukan senang nak maintain kekemasan rumah. Biarkan mereka main sepuasnya dengan mainan mereka sebab resam budak kecil adalah bermain. Masa sepah tu tutup la sebelah mata yer, nanti bila mereka tengah nap petang, ibu boleh kemaskan. Tujuannya kemas di tengah hari ialah takde la rumah sepah sangat. Bila nak kemas waktu malam dah tak larat. So kemas sikit-sikit tak membebankan badan. Tak pon ajak anak kemas sekali. Bila hari-hari practice anak pon tahu lepas main segala permainan wajib kemas balik.

Jika ade budget lebih mommies juga boleh sediakan satu bilik permainan untuk anak-anak bermain. Jadi kawasan permainan bersepah hanya di area bilik itu sahaja. Agak tak mampu diselamatkan tutup pintu sudahhh..sambung esok kemas..hihi

Kemas sebelum tidur pula faedahnya bila bangun pagi kita rasa rumah kita still kemas dan tak perlu pagi-pagi kelam kabut nak kemas itu ini sebab waktu awal pagi kan “me time” para ibu.

6) Pastikan sinki dapur kosong tiada mangkuk atau cawan kotor.
Sudah guna mangkuk atau cawan basuh terus. Ini boleh tag team dengan hubby. Tolong-tolonglah isteri basuh pinggan. Tolong-menolong kerja pon jadi mudah.

7) Sapu rumah 2 hari sekali, mop rumah seminggu sekali.
Sapu kerap sebab dapat mengelakkan pasir-pasir atau habuk berkumpul. Jika lama lagi peram proses menyapu akan menyiksakan. Mop lantai pula boleh la dibuat pada hari weekend. Guna la Basic H. Kotoran pon tanggal lebih mudah..lantai pon mengelip.

8) Ambil masa basuh tandas/ bilik air sewaktu mandi.
Sambil-sambil mandi tu ambil la sapu toilet tu gosok-gosok sikit lantai jadi tidaklah berlumut. Bila basuh kerap tak perlu nak sental teruk-teruk sebab kadar kotoran tidak kritikal.

 

Perasan tak sebenarnye kita mengemas di tempat2 strategik saja. Tapi trust me bila mommies dah tackle tempat strategik ini rumah mommies akan nampak kemas luar biasa walau ada anak kecil dirumah.

Jadi bila balik kerja pon sejuk hati hilang penat di office. JIka suri rumah tenang rasa hati walau hanya duduk di rumah.

Jadikan rumah mommies tempat paling selesa untuk didiami. Jika tidak mampu nak lakukan semua, mintak bantuan daily maid atau ambil upah orang kemas seminggu sekali. Pendek kata mommies yg decide utk kepuasan sendiri dan bukan orang lain.

Dan kalau mommies nak kekal bertenaga sepanjang hari sangat recommended mommies semua mengambil supplement agar tidak terasa penat atau stress melampau. Bila penat itu yang selalu cepat swing mood, marah-marah dan bertukar la jadi “raksasa”. No no no..not good.

Jadi Ayen recommended moomies semua mengambil Supplement Shaklee Terbaik untuk Wanita ini. Antaranya adalah:

  • Vitalea
  • Osteomatrix ( Kalsium)
  • B Complex
  • GLA Complex
  • Vitamin E
  • Omegaguard
  • Vitamin C
  • ESP
  • Collagen Powder
  • Vivix
  • Lecithin

Masing-masing ada fungsi tertentu. Wah banyaknya! Jangan risau Ayen akan recommend mana yang terbaik mengikut budget mommies semua. Hubungi Ayen untuk konsultasi dan tempahan :-).

Harap tips mengemas yang Ayen ambil dari salah satu blog ini berguna. Ini intipati yang Ayen masih ingat sebab Ayen sudah cuba praktikkan dan menampakkan hasilnya. Sharing is Caring! ❤

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Bertenaga bak badang walaupun menyusukan si manja dan selesaikan kerja rumah. Apakah rahsianya?

Jika ibu berasa stress dan keletihan melampau, pada masa yang sama menyusukan baby tersayang dan bertungkus lumus menyiapkan urusan kerja dan rumah tangga, ibu harus menimbangkan pengambilan supplemen supaya dapat membantu memenuhi lohong-lohong zat dan mengurangkan keletihan melampau.

Vitamin yang di cadangkan untuk menyusu ini bukan semata-mata bertujuan untuk menambah stok susu ibu, malahan ianya bertindak seperti serampang 2 mata, menyihatkan tubuh badan ibu agar ibu dapat mengekalkan stamina untuk menjalani aktiviti harian, apabila ibu sihat dan cergas, masalah stress akan berkurang, dan Insya Allah, ibu akan sentiasa bersemangat untuk menyimpan stok EBM untuk si manja tersayang. Bukan setakat 1-2 botol, malah sehingga penuh freezer ibu dengan stok EBM!

Susu Ibu adalah susu terbaik di dunia!

Susu Ibu adalah susu terbaik di dunia!

Ibu hebat ini mengambil Set Penyusuan untuk Bayi beliau yang pramatang. Ternyata, beliau sangat berpuas hati dengan Set Penyusuan Shaklee. Jemput tonton video untuk mengetahui kesan positif yang beliau rasai sepanjang mengambil produk-produk Shaklee.

Berikut adalah vitamin untuk ibu menyusu yang di syorkan serta kepentingan setiap vitamin tersebut.

♥ Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :
Multivitamin ini sangat diperlukan untuk memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting.

♥ B complex :
B Complex Shaklee lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

♥ Vitamin C :
Vitamin C sebagai antioksidan selain dapat memperbaiki sel tubuh yang rosak akibat radikal bebas. Vitamin C diperlukan untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Keupayaan daya tahan tubuh kita akan menurun jika kita aktif beraktiviti tanpa disertai pola makan yang sihat dan teratur. Daya tahan tubuh yang terganggu juga diakibatkan oleh serangan radikal bebas yang datang dalam bentuk pencemaran udara dari asap kenderaan bermotor dan asap rokok.

♥ Alfalfa :
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

** Untuk hasil lebih optimum, anda boleh memilih untuk menambah Ostematrix dan/atau ESP (Energizing Soy Protein)

♥ OsteMatrix (Shaklee Cal-Mag):
Dalam susu ibu, antara kompisisi vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk penghasilan darah, tulang,dan gigi dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium sangat penting kerana kita kehilangan kalsium setiap hari dan pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan. Ada segelitir ibu yang apabila datang haid susunya akan merundum disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah.

Berikut adalah kelebihan Kalsium Shaklee :
– Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
– Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
– Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah keradang dan kemurungan.

♥ Energizing Soy Protein (ESP):
Kompisisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protien. Protien adalah makanan sel.Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.Ia juga mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien.

Protien sangat sensitif dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Jadi apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri. Pengambilan ESP adalah alternatif terbaik untuk memenuhi keperluan protien dalam badan.BONUS! Kulit cantik, parut-parut hilang, kulit cerah berseri 🙂

Untuk Order Set penyusuan yang sesuai dengan ibu dan budget ibu serta konsultasi PERCUMA, sila hubungi saya ya? ^_^

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju

Dah Lama Kawin Tapi Belum Ada Zuriat? Jom Amalkan Doa Mendapatkan Zuriat ini

Anak merupakan anugerah paling agung buat pasangan suami isteri yang sudah berkahwin..nak nak bagi pasangan yang baru mendirikan rumah tangga. Bagi pasangan yang belum dikurniakan cahaya mata walau sudah mendirikan rumah tangga bertahun lamanya pasti akan dihujani dengan pertanyaan cepucemas tentang anak dari sanak saudara yang kadang kala akan buat kita jadi fobia. Berpeluh dahi memikirkan jawapan yang nak diberikan dan akhirnya “silence is the best answer” kan.

baby3

Geramkan tengok baby comel ni

Jodoh pertemuan, cahaya mata, rezeki memang di tangan Allah tapi kita sebagai hambanya kene berusaha dan jangan sekali berputus asa. Jadi ada di antara kita akan terus mendapatkan nasihat dari doktor-doktor perbidanan, berikhtiar dengan cara tradisional, berurut, mengambil ubat dan jamu tertentu malah sanggup berhabis ribuan ringgit untuk produk yang kononnya amat mujarab dan dapat mempercepatkan proses kehamilan. Sesungguhnya usaha mendapatkan zuriat memang memerlukan kesabaran yang tinggi dan kesefahaman antara suami dan isteri.

Ketidaksuburan biasanya ditujukan kepada wanita betul tak. Tapi fakta ini sama sekali silap! Walaupun 40% dari kes ketidaksuburan dilaporkan berpunca dari wanita, turut mengejutkan juga kerana 40% kes turut berpunca dari lelaki. Manakala 20% lagi adalah kedua-dua pasangan tersebut. Jadi jalan yang paling mudah adalah bertemu dengan doktor dahulu dan lakukan test kesuburan sebelum para isteri meratap menyalahkan diri sendiri ok.

Faktor SUKAR Mendapat Cahaya Mata

  • Kitaran haid tidak menentu sama ada dua kitaran haid dalam sebulan atau satu kitaran haid dalam masa dua atau tiga bulan.
  • Wanita yang darah haidnya terlalu banyak dan lama dan berserta dengan senggugut.
  • Berat badan berlebihan antara punca ketidaksuburan.
  • Lelaki pula mungkin mengalami masalah ketidaksuburan seandainya air mani terlalu cair.
  • Lelaki yang sihat biasanya tiada masalah dengan ereksi.
  • Tanda-tanda hormon lelaki pada tahap yang normal seperti berlakunya ereksi di waktu pagi walaupun tiada rangsangan, mempunyai bulu roma yang banyak dan perlu bercukur (janggut/misai) setiap hari.
Punca wanita tidak subur:
  •  Kegagalan berovulasi, atau menghasilkan telur (ovum). Ini berkaitan dengan ketidakseimbangan hormon.
  • Terdapat halangan dari ovum yang dihasilkan di ovari untuk bergerak ke uterus. Ini biasanya disebabkan oleh endometriosis, cyst, terdapat jangkitan, atau ketumbuhan pada bahagian berkenaan (tiub falopio).
  • Penyakit berkaitan kelamin.
  • Penyakit berkaitan masalah pelvik.
  • Merokok.
  • Pengambilan kafein yang berlebihan.
  • Terlalu gemuk atau terlalu kurus.
  • Faktor usia (Tahap kesuburan semakin menurun apabila seorang wanita mencapai umur 35 tahun).
Punca lelaki tidak subur:
  • Bilangan sperma yang sedikit (low sperm count)
  • Sperma kurang cergas
  • Sperma yang tidak sempurna
  • Sekatan pada saluran semen
  • Pemakaian seluar dalam yang ketat menyebabkan bahagian testis menjadi panas dan menurunkan tahap penghasilan sperma.
Punca kedua-dua lelaki dan perempuan tidak subur:
  • Kesan dari tekanan perasaan, sakit jiwa dan pelbagai masalah berkaitan emosi.
  • Pendedahan terhadap punca radiasi.
  • Pencemaran contohnya disebabkan oleh racun (rumpai, serangga, etc) dan sebarang racun lain.
     Namun apa yang lebih rumit apabila kita di sahkan sihat, (kedua-dua pasangan) namun sehingga sekarang masih belum mendapat cahaya mata.Dapatkan khidmat nasihat daripada doktor pakar jika tuan dan puan sedang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata.

Jika anda mencari ikhtiar selain daripada perubatan moden, anda boleh amalkan supplemen dari Shaklee yang di sarankan.

  • Vivix- memulihkan sel hingga ke peringkat DNA
  • GLA Complex– memulihkan hormon.
  • Vitamin E – membantu menstabilkan hormon reproduktif pada kedua2 lelaki dan wanita.
  • Zinc – meningkatkan tahap testosteron dan bilangan sperma pada lelaki.
  • Vitamin C – Membina imun sistem yang kuat.
  • B Complex – Memberi ketenangan jiwa dan menstabilkan hormon.
  • Vitalea- Membekalkan nutrisi yang cukup .
  • ESP-Membina sel-sel tubuh badan yang sihat.
Bagi yang ingin mencuba vitamin, saya cadangkan kedua2 suami isteri mengambil  Vivix, Vita Lea (multivitamin), B Complex dan Vitamin C, dan untuk isteri ditambah dengan GLA Complex.
Untuk suami, tambah satu lagi pengambilan Vitamin E. Kekurangan Vitamin E boleh menjejaskan kualiti sperma, merendahkan potensi dan keinginan seks.
Di samping itu. kurangkan minuman berkarbonat dan makan fast food,sumber kafein sekiranya anda penggemar kopi, berhenti merokok dan berendamlah dengan air sejuk, kerana berendam air panas boleh merencatkan penghasilan sperma.

Boleh dapatkan nasihat doktor pakar sekiranya mahu mengambil sebarang ubat untuk kesuburan  atau menjalani rawatan kesuburan. Saya doakan tuan dan puan  dipermudahkan untuk mendapatkan cahaya mata .Amin.

Doa mendapatkan Zuriat khas dari Dr Hamid Arsat. Bolehla diamalkan.

Untuk tempahan dan kosultasi Set Subur Shaklee boleh hubungi Ayen yer ❤

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju