Muka Persis “Hantu Kak Limah” Baru Sibuk Cari Vitamin

Vitamin Oh! Vitamin..Bile kite becakap pasal multivitamin biasanya statements seperti “Aku perluke ambil vitamin? Sebab Aku sihat je” atau “Baik aku spend duit shopping dari beli vitamin sebab aku bukan sakit pon..” akan terlintas kat hati kite.

multi-vitamin-faq-2x

Jangan risau dulu saya juga seperti anda..tak pernah langsung terfikir untuk mengambil ape-ape vitamin. Konon fikir mase tu muda lagi dan badan bukan ade sakit-sakit pon. Tapi bile lepas bersalin anak saya yang sulong badan mase tu rase letih-letih dan tak bermaya. Kadang terfikir orang lain pon bersalin jugak tapi rase tak la teruk sgt keadaan nye. Kalau artis tu “vouge” je kan..tapi bile saya tgk diri saye kat cermin haihhhh sedih beno keadaannye. Start dari situ saya cakap kat diri saya..I have to do something..kalau bukan saya yang kesiankan diri saya sendiri siapa lagi kan. Saya terus message Ani (my school mate, dorm mate and classmate dan sekarang ni my beloved “mama shaklee”) dan terus ordered set 3M Breast Feeding Shaklee.

Fuuhhhhh!! memang jatuh cinta tahap petala la. Saya yang tak pernah langsung ambil ape-ape vitamin sebelum ni terus jatuh cinta dengan keberkesanan vitamin Shaklee. Benda pertama yang saya perasan mase tu mood saya lebih tenang. Tak de lagi swing mood. Selepas 3 hari , muka pon naik berseri takde la macam “hantu kak limah”…hihi..Since saye ambil set menyusu ni memang meriah la production..alhamdullilah kenyang adam. Tumit takde sakit-sakit lagi…dan yang paling best bile my office mate datang melawat di rumah semuanya macam tak percaya yang saya ni baru lepas bersalin czer sebab muka waktu tu nampak berseri-seri ecewah hihi..Sejak dari tu saye terus consume shaklee dan jadi ahli..

hantu kak limahTiada lagi pengalaman “jadi” kak limah selepas consume vitamin Shaklee

Jadi kenapa kita perlu mengambil multivitamin?? Pernahkah kita terfikir adakah makanan yang kita ambil sudah mencukupi untuk tubuh badan kita atau tidak.

Berikut ialah fungsi-fungsi utama vitamin:

1. Penambahan tenaga segera, mengekalkan kecerdasan tubuh dan kekuatan mental- sangat bagus untuk mereka yang sibuk dan workaholic tetapi sering keletihan dan mahukan tenaga extra.

2.Pelengkap Nutrisi- melengkapkan nutrisi harian kita yang adakalanya sibuk, tak dapat menikmati makanan seimbang. Sangat bagus untuk vegeterian dan anemia.

3. Penting kepada tumbesaran tubuh

4.Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, menggalakkan pertumbuhan sel baru, rambut sihat, kulit & kuku lebih cantik, hormon yang stabil serta menjaga kesihatan tiroid.

5. Melindungi organ dengan memelihara fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

6. Melambatkan proses penuaan

Kita jangan keliru antara multivitamin dengan ubat tau. Sama sekali ubat dan multivitamin ni dua benda yang berbeza. Ubat diambil ketika kita sakit sahaja. Vitamin boleh diambil bila-bila masa dan yang paling penting minum air banyak semasa mengambil vitamin. Ubat mengandungi dadah yg membolehkan ia bertindak dengan cepat untuk membunuh kuman. Multivitamin tidak menggunakan dadah tetapi mengandungi banyak vitamin-vitamin yang sihat yang digunakan untuk melawan segala penyakit.

Jadi jika anda pernah mengalami pengalaman yang lebih kurang sama seperti yang telah saya lalui, apa kata anda cuba vitamin Shaklee.

Kalau anda mahu membuat pesanan multivitamin Shaklee yang best ni atau mahu tahu lebih lanjut untuk keperluan vitamin anda, boleh hubungi Ayen untuk konsultasi dan tempahan ya. Bertemu kite di post yang seterusnye. Tata titi tutu…

Fadzrin Zainal (017-2071981)

Pengedar Shaklee KLCC, Keramat AU, Setiawangsa dan Wangsa Maju